Nedelja 23.09.2018.
13:40
Vestionline

Što propusti na "Marakani", Napoli dočeka u Torinu (VIDEO)

Tanjug/AP
Insinje postiže svoj drugi gol protiv Torina

 

Kakav je Napoli videli smo u prvom kolu Lige šampiona protiv Zvezde. "Crveno-belima" je pripao slađi bod (0:0), njima veliki kao kuća, a italijanski tim je mogao da žali što u Beogradu nije iskoristio nekoliko dobrih prilika. 

Sve je s kamatom platio Torino, koji mu je bio domaćin u nacionalnom šampionatu. Napoli je pobedio s 3:1.

Lorenco Insinje, koji je u prvom poluvremenu na "Marakani" uzdrmao prečku sa oko 20 metara, sada je smestio loptu pod prečku, ali iz neposredne blizine, u karambolu u kaznenom prostoru domaćina. Igrao se 4. minut.

Prednost je u 20. minutu posle lepe akcije udvostručio Simone Verdi, koji nije igrao u Beogradu. To je prvenac 26-godišnjeg krilnog napadača u Napoliju u koji je stigao ovog leta iz Bolonje za 25 miliona evra. Kao mlad igrač bio je u Torinu, koji ga je pozajmljivao drugima dok ga pre tri godine nije prodao Milanu za 450.000 evra.

Torino je smanjio iz penala u 51. minutu preko Belotija, a osam minuta kasnije Insinje je još jednom zatresao mrežu.

Trener Napolija Karlo Ančeloti izveo je drugačiji sastav nego u Beogradu: Ospina - Hisaj, Kulibali, Albiol, Luperto - Hamšik, Rog - Insinje, Kaljehon, Verdi - Mertens. Dakle, levi bek Portugalac Mario Rui je ostao na klupi, kao i dvojac ispred odbrane Brazilac Alan i Španac Fabijano Ruiz. Umesto njih krenuli su Hrvat Marko Rog i Slovak Marek Hamšik, koji je u Beogradu ušao u drugom poluvremenu, a danas igra 400. put u Seriji A.

Na klupi su ostali i Poljaci Zjelinski i Milik. U drugom poluvremenu Zjelinski je ušao umesto Verdija, a Alan umesto Roga. Od 74. minuta zaigrao je i naš Nikola Maksimović umesto Luperta.  

2024 © - Vesti online