Nedelja 23.09.2018.
09:55
Tanjug, Vestionline

"SAD pripremaju akcije protiv Venecuele"

commons.wikimedia.org/Gage Skidmore
Američki državni sekretar Majk Pompeo

- Videćete u narednim danima niz akcija koje nastavljaju da pojačavaju stepen pritiska protiv venecuelanskog vodstva, koje radi direktno protiv najboljeg interesa venecuelanskog naroda - rekao je Pompeo.

- Ostajemo odlučni da obezbedimo da venecuelanski narod dobije pravo na glas - dodao je on, prenosi sinoć "Glas Amerike".

On nije pružio više detalja o prirodi planiranih akcija.

Trampova administracija postojano pojacava sankcije protiv zvanicnika u levičarskoj vladi predsednika Nikolasa Madura, optužujuci je da guši demokratiju zatvarajuci opozicione lidere.

"Pompeovo upozorenje stiže pred godišnju sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku naredne nedelje, kojoj će prisustvovati šefovi država iz celog sveta", navodi "Glas Amerike".

Maduro nije prisustovao tim sastancima od 2015. a ove nedelje je rekao da možda ponovo neće prisustvovati skupu zbog zabrinutosti za sopstvenu bezbednost.

U avgustu, dva drona eksplodirala su tokom skupa u Kakasu na kome je govorio Maduro, ranivši sedam vojnika, što je dovelo do hapšenja desetina osumnjičenih, uključujuci i nekoliko vojnih zvaničnika. Maduro je događa opisao kao atentant.

2024 © - Vesti online