Subota 22.09.2018.
14:10
Vestionline, zurnal.rs

Čanak o Pejdžu i Lendejlu: Nismo se prevarili u proceni

Twitter/PartizanBC
 

Malo je ko od neutralnih posmatrača mogao da očekuje da će crno-beli posle ubedljivih i visokih poraza u Španiji u premijernom meču Super kupa u Laktašima na relativno lak način pobediti crnogorskog šampiona, pre svega superiornom igrom u poslednjem periodu.

Nenad Čanak, trener Partizana odmah posle utakmice je skromno primetio da je Mornar još neuigran i da je u dva dana igrao dva meča sa FMP-om, a juče u iščekivanju današnjeg polufinala protiv evroligaša Budućnosti je na pitanje otkud takav preobražaj crno-belih, primetio:

- Mi smo u Španiju otišli u trenutku kada je fizičko stanje naših igrača bilo daleko od takmičarskog, a igrali smo protiv evroligaša Barselone, Baskonije... I to bez četvorice igrača Veličkovića, Sija, Zagorca i Gegića. Istina je da nismo očekivali tako visoke poraze, međutim bili smo svesni da ćemo u susretu sa jačima od nas sagledati gde se nalazimo i šta nam je neophodno da bismo izgledali bolje.

I protiv Barana je bilo puno bolje, ili...

- Održali smo tim na okupu, zbili se, vratili su se Zagorac i Gegić, dvojica igrača više u rotaciji, jedan koji izvanredno vrši pritisak na loptu. Iz takve odbrane proisteklo je mnogo naših lakih poena.

Pretpostavka je da ima još rezervi, gde se nalaze?

- Rezervi uvek ima, i uvek može bolje da se odigra. Moramo da definišemo odbranu od piken rola, smanjimo broj primljenih poena iz tranzicije, poboljšamo komunikaciju i fizički još budemo bolji – rad kondicionog trenera Seada Krdžalića tek će doći do izražaja. Naravno, vratiće se i dvojica iskusnih igrača Veličković i Si, koji su vezivno tkivo naše ekipe.

Kada se priključuju?

- Po povratku ekipe iz Laktaša, u ponedeljak.

I to će biti sastav koji ćete izvesti protiv Cedevite u Zagrebu 29. septembra u 20 časova?

- Da, sa tim igračima startovaćemo u ABA ligi.

Danas igrate protiv ABA šampiona Budućnosti, sa kakvim očekivanjima?

- Super kup smo shvatili kao odličnu priliku da start sezone dočekamo spremni, tako i prilazimo utakmicama. Budućnost je jadranski prvak, evroligaš, i sigurno je da imamo puno motiva za meč.

Dakle, želite pobedu?

- Naravno, važan nam je rezultat, jer smo u takmičarskom ritmu.

Kako ste zadovoljni igrom stranaca? – upitali smo Čanka.

- Reč je o momcima koji nikada nisu igrali u Evropi, što je naravno rizik, ali smo svesno ušli u to posle detaljnog skautinga. I nismo se prevarili u proceni – zadovoljan sam onim što pružaju Pejdž i Lendejl.

2024 © - Vesti online