Petak 21.09.2018.
21:10
G. Gligorević - Vesti

Hranom do novog krova

G. Gligorević - Vesti
Generalni konzul Vasilije Petković (desno) i predsednik SNA Žarko Brestovac sa suprugama

Hrane je bilo u izobilju, celi dan su se pekli ćevapi, bilo je prasećeg i jagnjećeg pečenja, sladokusce je čekao i pun kotlić gulaša, a služile su se i pite, projara, palačinke, krofne, sitni kolači. Za svačiji ukus se našlo nešto što odgovara i što se voli.

Veliki posao uradile su sestre iz Kola srpskih sestara Žene mironosice, popadija Lela Sredojević, brojni volonteri, članovi organizacionog odbora i donatori. Sve je rađeno kako bi se sakupilo što više novca za popravku krova na crkvi Svetog Save, prvoj izgrađenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Torontu, poznatoj i kao majčica crkva. Krov prokišnjava i treba ga sanirati pre prvih jesenjih kiša kako bi se sprečile dalje štete.

Radile su, kuvale i pomagale čitave porodice, bračni parovi, pojednici za svoju crkvu i za opštu dobrobit. Najmlađi vredni volonter bila je sedmogodišnja Katarina Bošković. Donator svih vrsta peciva na ovom festivalu hrane bio je " Family bakery cafe", a pečeno prase, koje su kao nagradu na lutriji dobili Dara i Miroslav Pejić, donirali su Žana i Milenko Vasić, vlasnici "Merkatora".

Za lepo raspoloženje i pesmu pobrinuo se bend "Dunav, Sava, Morava", odnosno Aca Basić, Peđa Majkić i Velibor Perendija koji su čitav dan uveseljavali goste i domaćine.

Kutak za najmlađe

Za najmlađe je bio organizovan poseban kutak u donjoj sali crkve u kome su mogli da se igraju, druže, boje i slikaju, bave se izradom raznih rukotvorina i naravno, probaju ono što vole da jedu. Članovi organizacionog odbora, volonteri i gosti koje je okupila zajednička želja da pomognu svojoj crkvi zadovoljni su se razišli svojim domovima.

2024 © - Vesti online