Četvrtak 20.09.2018.
20:10 >> 23:23h
Vestionline

ABA Superkup: "Crno-belI" u polufinalu protiv Budućnosti

abaliga.com/Igokea/Nenad Vuruna
Vanja Marinković preko Nemanje Vranješa

Prvi četvrtfinalni susret drugog regionalnog Superkupa odlučen je sredinom poslednje četvrtine. Beogradski klub je serijom 14:0 stigao do bezbednog vođstva od 82:66, dovoljno za mirni finiš utakmice.

Đorđe Gagić je sa 23 poena i 6 skokova bio najistaknutiji pojedinac u redovima pobednika. Sjajnu partiju je pružio i Australijanac Lendejl sa 15 poena u 17 minuta, Vanja Marinković je postigao poen više. Najzvučnije pojačanje Partizana Rade Zagorac je popunio statističke rubrike sa 9 poena, 6 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte, dok je Markus Pejdž podelio najviše asistencija u obe ekipe - 8.

- Pokazali smo veliku energiju. Partizan je poznat po to energiji i srčanosti. Pokazali smo kvalitet, da smo tim, ozbiljan tim. Ovo je tek prvi meč koji smo dobili, idemo dalje, do kraja. Daćemo sve od sebe i borićemo se do kraja. Nijednom protivniku neće biti lako protiv nas. Ne mogu da garantujem pobedu, ali znam da nijedan rival neće uzeti pobedu tek tako. Idemo svim srcem idemo u svaku utakmicu, svaki meč i spremamo posebno i nećemo stati - izjavio je posle utakmice Đorđe Gagić.

Kaden Kerington je bio daleko najefikasniji kod Mornara sa 20 poena (4/7 za tri). Osnova pod obručima Uroš Luković je za jedan skok propustio dabl-dabl, Vranješ, Mornar i Šepard su preostali igrači sa dvocifrenim učincima.

Zanimljiva je koicidencija da je Partizan uzvratio Baranima istom merom, pošto su na prošlogodišnjem turniru izbacili "crno-bele" takođe u četvrtfinalu i to identičnim rezultatom 91:77.

Budućnost je s mukom savladala Igoku. U petak su druga dva četvrtfinalna meča: Zadar - Cedevita (18 časova) i Crvena zvezda - Olimpija (20.30). Polufinale je u subotu, a finale u nedelju.

2024 © - Vesti online