Četvrtak 20.09.2018.
17:15 >> 08:24h
Vestionline, Blic.rs

Počinje suđenje devetorici mladića koji su u tuči ubili Amerikanca

youtube/ bowlz10
Snimak ulične tuče

Njima se na teret stavlja da su u noći između 7. i 8. jula pretukli Amerikanca, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Petorica su u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode i na suđenje su otputovali iz Srbije.

Sedmorica Srba u ovom slučaju su otužena su za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula, od kojih je njih pet u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.

Roditelji Hendersona izvršili su pritisak na grčko pravosuđe putem jedne od najvećih američkih TV stanica - CBS, najavljujući svoje prisustvo na suđenju.

U izjavi za tu televiziju, Hendersonov otac je izjavio da će satisfakcija za porodicu biti samo maksimalna kazna za optužene.

Na slobodi su Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su prošlog leta puštena uz kauciju, dok su Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25) i Miloš Ilić (18) u pritvoru više od godinu dana

Pored njih sedmorice, za ovaj zločin optuženi su i jedan Britanac, bosanskog porekla, i Grk.

Pre nekoliko meseci podnet je zahtev da se mladićima koji su u pritvoru omogući odbrana sa slobode, međutim ovaj zahtev je odbijen iako je vladanje mladića u zatvoru ocenjeno kao izvanredno.

Oni su u zatvoru upicali i školu i dobri su đaci koji sa uspehom savljađuju gradovo, međutim sud je ipak odlučio da ih ostavi iza rešetaka.

Za svih devet optuženih, nadležni tužilac zatražio je nastrožu kaznu - doživotni zatvor, jer je reč, kako navodi, o teškom ubistvu.

Najveći problem ovog suđenja je obdukcioni nalaz u kome se navodi da je za američkog studenta jedan uradarac bio koban, ali veštak nije mogao (ili hteo) da se izjasni koji je to bio udarac.

2024 © - Vesti online