Sreda 19.09.2018.
20:33
Vestionline

Nagelsman postao najmlađi trener u Ligi šampiona

Tanjug/AP
Uglađeni Julijan Nagelsman na debitantskom meču i svom i kluba kojeg trenira

 

Hofenhajm debitantsku utakmicu u Ligi šampiona igra kao gost ukrajinskog prvaka Šahtjora, ali meč nije u Donjecku nego u Harkovu, gde je taj tim dočekivao protivnike i prošle sezone. S nemačkim klubom debituje i njegov trener Julijan Nagelsman, kome je danas 58. dan 32. godine života. 

Kada je Viktor Gončarenko, koji je sada trener moskovskog CSKA, uveo beloruskog prvaka BATE u Ligu šampiona 2008, imao je na prvom meču 31 godinu i 99 dana. A prvi meč mu je bio i to kakav. BATE je igrao na stadionu "Santijago Bernabeu". Izgubio je od moćnog Reala samo s 2:0.

Beloruski tim, koji je zatim učestvovao još četiri puta, probio se pre deset godina među 32 najbolja tima Evrope pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija bio uspešniji od Levskog, jer je posle 1:1 kod kuće odneo slatku pobedu s 1:0 u Sofiji.    

Hofenhajm nije morao da igra u predtakmičenju. Mesto je zaslužio kao trećeplasirani u Bundes ligi prošle sezone (Nemačka ima četiri zagarantovane karte). Nagelsman ga trenira već tri godine, a kad se završi ova sezona, odlazi na klupu Lajpciga.

EPA/Ronald Wittek
Gončarenko pre deset godina kad je BATE igrao s Realom u Madridu
2024 © - Vesti online