Sreda 19.09.2018.
19:00
Vestionline

Partizanova uvertira za Zvezdin dolazak

MN Press
Vico je zakasnio u blok i Jankovićev gol je bio neminovan

 

Partizan - Rad 1:0 (0:0)

1:0 Janković u 49.

Partizan: Stojković, Vulićević, Marković, Valijente, Urošević (od 89. N. R. Miletić), Janković (od 83. Smiljanić), Šćekić (od 90. Zdjelar), Pantić, Zakarić, Nikolić, Rikardo. Trener: Mirković.

Rad: Marković, Ignjatijević, Perendija (od 78. Ljubinković), Šipčić, Vico, Bainović, Mladenović (od 63. Petrović), Marinković (od 75. Stojanović), Lutovac, Mihajlović, Kasalica. Trener: Milinković.   

Zvezda je odigrala svoje, a Partizan svoje i sada je na redu 158. "večiti derbi", u nedelju u 19 časova na stadionu "crno-belih" u devetom kolu Superlige. "Crveno-belima" zatim ostaje da u sredu odigraju utakmicu s Napretkom u Kruševcu, koja je, kao i Partizanova s Radom, bila odložena u petom kolu da bi se dva naša najbolja kluba što bolje spremili za ondašnje evropske izazove.

Jedini gol na meču dao je Janković koji se našao na pravom mestu na Nikolićev centaršut. Iz voleja je u 49. minutu poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

U prvom poluvremenu Rad je bio ravnopravan takmac. Mogao je tim, kojeg trenira nekadašnji Partizanov strateg Milinković, da povede u 35. minutu. Mihajlović je izbio ispred Stojkovića, prebacio je loptu preko njega, ali je na gol-liniji iznikao Vulićević, u poslednji tren otklonivši opasnost.

MN Press
Vulićević izbacuje loptu s gol-linije

Partizan je zapretio četiri minuta kasnije. Gomes je na upotrebljiv Jankovićev centaršut uputio loptu glavom prema golu, ali pravo u čuvara Radove mreže Markovića.

MN Press
Gomes je glavom zapretio Radovom golmanu

U smiraj prvog poluvremena Partizanov golman Stojković je potvrdio da je u dobroj formi, s obzirom na to da je u minulom kolu, kada su "crno-beli" na jedvite jade savladali Proleter u Novom Sadu s 1:0, imao ne samo intervencije koje su spasle njegov tim poraza nego i odbranjen penal. Mladenović je šutirao s ivice kaznenog prostora pravo u rašlje, ali se Stojković izvio pod prečku pa je prelepom paradom sačuvao mrežu.

Mladenović je u 64. minutu dobio drugi žuti karton zbog neoprezbog prekršaja. Vredno pomena je i Pantićev šut minut kasnije sa dvadesetak metara, koji je udario u stativu.

Tabela: Zvezda 21 (-1), Partizan 19, Radnički 17, Čukarički 15, Mladost 15, Napredak 10 (-1), Rad 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Zemun 8, Voždovac 8, Bačka 8, Spartak 7, Radnik 7, Dinamo 3.

2024 © - Vesti online