Sreda 19.09.2018.
17:35
Vestionline

Kristijano, ti si na redu

EPA/Alejandro Garcia
Lionel Mesi je lako umakao igraču PSV-a Pablu Rozariju

Barseloninu razigranost pred više od 70.000 gledalaca na Nou Kampu u prvom kolu protiv holandskog prvaka PSV-a (4:0) Mesi je ukrasio s tri gola. Nije mu to prvi put da u vodećem takmičenju evropskog klupskog fudbala odmah krene het-trikom. Nadahnut je bio i pretprošle sezone, kada je u Barseloni demoliran škotski velikan Seltik sa 7:0, a i 2013. Tada je sudbinu PSV-a doživeo Ajaks, koji je isto ispraćen kući s četiri lopte u mreži.

Het-trik po het-trik, dođe Mesi i do osmog u Ligi šampiona, a tako i do ukupno 63 gola kada se gledaju samo utakmice u grupama. Argentinac je prvenac postigao kada je Barselona u novembru 2005. preslišala Panatinaikos na svom stadionu s 5:0. Prvi put je tri gola na jednom meču dao u revanšu četvrtfinala 2010. protiv Arsenala, ali u prvom poluvremenu. U drugom je dao još jedan za pobedu s 4:1. To mu je bio i prvi put da u Barseloninom dresu zatrese mrežu i četiri puta u jednoj utakmici, a bilo je toga još pa i pet puta protiv Bajera iz Leverkuzena u revanšu osmine finala 2012 (7:1).

Večeras (21 čas) u Španiji protiv Valensije startuje Juventus, a s njim i njegov najveći adut Kristijano Ronaldo. Mesi mu je bacio rukavicu, jer je portugalski as do juče bio poravnat s Argentincem i po broju golova u grupnoj fazi, a i u kategoriji het-trik na jednom meču.

Mesi, pak, i dalje zaostaje za Portugalcem po ukupnom broju golova u Ligi šampiona. Odnos je 120:103 u korist Kristijana Ronalda, a to znači da je on, kada se igralo na ispadanje, dao 20 golova više od argentinskog asa (60:40). Portugalac igra 16. sezonu, a Argentinac 15.

2024 © - Vesti online