Sreda 19.09.2018.
14:49
Vestionline

Peruničić: Vratiću reprezentaciji timski duh i ratnički stav moje generacije

V. Sekulić
Vladislav Krsmanović, Nenad Peruničić i Mirko Butulija

Novi selektor je istakao da mu je velika čast, ali i da oseća veliku odgovornost kao i da je svestan situacije u kojoj se nalazi rukomet u Srbiji.

- Pre svega bih zahvalio savezu na ukazanom poverenju, znam gde dolazim i šta me sve čeka, ali isto tako osećam i veliku odgovornost i izazov. U životu se nikada nisam plašio i uvek se radujem ovakvim izazovima, potrudicu se da dam sebe, ne tražeći nikakva opravdanja. Iskrvariću za uspeh baš kao što sam radio kao igrač i kao što radim uvek u životu - rekao je Peruničić.

Novi selektor je svestan potencijala koji ima reprezentacija.

- Momci koji su izneli kvalifikacije u jednoj jako teškoj situaciji, nakon svega što se dešavalo na Evropskom prvenstvu, a pogotovo posle njega, pokazalu su veliko srce i želju, veliku borbenost, a to je baš ono što je meni potrebno i šta ću zahtevati od njih - kaže Peruničić.

Osvrnuo se kratko i na učešće Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine.

- Nedostajala nam je borba, jedan maksimalan fajt. Zaista mislim, možda grešim, da smo u nekim mečevima ulazili sa previše respekta, činjenica je da su to stvarno jake reprezentacije i šampioni Evrope, sveta, olimpijski pobednici, ali kada izađeš na teren, taj njihov autoritet, njihovo ime i prezime postaje tvoja snaga. Utisak je bio da smo ostali nedorečeni, morali smo i mogli više - kaže novi selektor.

V. Sekulić
 

Igrače je kroz karijeru učio da nikada ne odustaju, pa će tako nastaviti i u reprezentaciji.

- Danas moraš da uradiš sve, da ne bi sutra žalio za onim što je prošlo, to je geslo o kojem učim moje igrače, to sam radio i u Zvezdi, gde su igrači mnogo skromnijih kvaliteta od reprezentacije. To je ono što možeš da uradiš na najčestitiji način ako već izađeš na teren - ističe Peruničić.

Kaže da je uvek bio kritičar i da će takav biti i prema sebi, pokušaće da reprezentaciji povrati indentitet.

- Mnogo se potencira na mojoj generaciji. Takođe i tada smo bili slabiji od nekih reprezentacija, ali smo imali timski duh i ratnički stav, spremni da se pobijemo. Druge reprezentacije su tada govorile "sledeća je sa Srbijom, spremni smo da se bijemo", jer je to bio naš indetitet, a to je ono što želim da povratim - kaže Peruničić.

Na kraju se dotakao i potencijalnog spiska reprezentativaca.

- Reprezentacija koja je iznela kvalifikacije je u suštini okosnica tima, biće sigurno i nekih dodatnih izmena, ali neću po svaku cenu vraćati najiskusnije i one sa velikim imenom. Potenciramo mlade igrače, jer mislim da su oni snaga svakog tima. Vrlo brzo u toku nedelje biće saopšten i spisak igrača i stručni štab koji će sa mnom u bitke - završio je Peruničić.

2024 © - Vesti online