Utorak 18.09.2018.
20:50 >> 21:27h
Vestionline

Mesi treći put krenuo het-trikom, Inter načinio preokret (VIDEO)

EPA/Enric Fontcuberta
Mesi šalje loptu u mrežu iz slobodnog udarca

Na "Meaci" u Milanu Inter je načinio potpuni preokret na svom povratku u Ligu šampiona posle šest godina. Totenhem je poveo golom Eriksena u 54. minutu, a domaćin je preokrenuo preko Ikardija u 86. i Večina u 90.

Utakmice u B grupi su počele dva sata ranije nego ostale večeras. Tako je argentinski as Lionel Mesi iskoristio priliku da prvi put postigne prvi gol u vodećem evropskom klupskom takmičenju koje kreće u 27. sezonu. Ali, statistika kaže i da tim koji je prvi zatresao mrežu nikad nije bio prvak Evrope. Barselona na to znamenje čeka tri godine, baš koliko i dominira njen "večiti rival" Real.

Prvi gol iz slobodnog udarca je majstorija dostojna Mesija.

Drugi je bio pravi "zicer":

Osim Mesija i Dembele se upisao u strelce:

Mesi je mrežu zatresao u 32. minutu iz slobodnog udarca. Na 2:0 je povisio Dembele u 75. minutu, a u 77. i 88. usledila su još dva Mesijeva gola. Ovo nije prvi put da Baselonina najsjanija zvezda postiže tri pogotka u prvoj utakmici. Protiv Seltika na "Kamp Nou" pretprošle sezone postigao je het-trik u demoliranju škotskog velikana sa 7:0. Barselona je 2013. kod kuće pobedila Ajaks s 4:0. Ponovo je, dakle, stradao holandski šampion i opet s 4:0 i s tri Mesijeva gola.

Mnogo više tenzije viđeno je na "Đuzepe Meaci" gde je domaći Inter tek u zastavnom vremenu stigao do sjajnog preokreta protiv londosnskog Totenhema. Eriksen je doneo goste u vođstvo u 53. minutu, međutim poslednjih deset minuta je pripalo "nero-azurima". Prvo je Ikardi poravnao rezultat u 85. minutu, a Vesino je u 92. minutu doneo veliko slavlje navijačima milanskog kluba, koji ovu pobedu čekaju šest godina.  

2024 © - Vesti online