Subota 17.10.2009.
11:22
Tanjug

Knežević: Iva je ubila duvanska mafija

Po pisanju današnjeg Jutarnjeg lista, Kneževića su prekjuče u sedištu Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) ispitivali predstavnici tužilaštva Srbije nakon što su objavljeni njegovi intervju u kojima je biznismena Stanka Subotića- Caneta i crnogorskog premijera Mila Đukanovića označio kao šefove balkanske "duvanske mafije".

Osim novca osumnjičeni Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, nije iamo motiv za Pukanićevu likvidaciju, rekao je Knežević na ispitivanju. Na zahtev zamenika direktora USKOK-a koji je prisustvovao ispitivanjima Knežević je u prekjuče i juče svedočio i o slučaju ubistva Pukanića iako je istraga službeno završena.

Po pisanju lista, Knežević je pristao da ga predstavnici tužilaštva Srbije ispituju, ali na na području Srbije. On takođe nije istražnom sudiji Erni Dražančić dao ni jedan konkretan dokaz koji bi potvrdio njegovu tezu da iza Pukanićevog ubistva stoji duvanska mafija, piše list.

Drugi svedok, Darko Erceg, osuđenik je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. On je delio ćeliju s Robertom Matanićem, jednim od umešanih u Pukanićevu likvidaciju, pa su istražioci hteli proveriti neke činjenice iz istrage.

Do kraja iduće nedelje USKOK će za ubistvo Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, počinjeno 23. oktobra 2008.godine aktiviranjem eksploziva u dvorištu sedišta Pukanićeve kompanije, podići optužnicu protiv više licapohapsenih nakon zločina.

U Beogradu će se podneti optužnica protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, za koga će se predložiti suđenje u odsustvu s obzirom na to da se raspolaže informacijama da je uspeo da pobegne iz Srbije, piše list.


 

2024 © - Vesti online