Utorak 18.09.2018.
12:52
Vestionline

Mirković savetuje Napoli: Defanzivan stav, Zvezda je u euforiji

fkpartizan.rs
Zoran Bata Mirković, "savetnik" Zvezdinih rivala

Napoli se sastaje sa Zvezdom u prvom kolu Lige šampiona, na "Marakani" u utorak od 21 čas.

Mirković je pričao za italijanski portal "Calcionapoli24" i upozorio je Napolitance na atmosferu na stadionu.

- Crvena zvezda ove sezone nijednom nije izgubila. Ušli su u Ligu šampiona preko Salcburga, kog su eliminisali u plej-ofu. Atmosfera na stadionu će biti uzavrela, navijači Zvezde su kao Napolijevi, a "Plavi" će morati da se naviknu na takav ambijent. Zvezda je u euforiji zbog susreta sa Napolijem, odbrana je primila svega nekoliko kolova, imaju veoma jaku defanzivu - rekao je Mirković.

Stručnjak Partizana dodao je da ni Napoli ni Zvezda ne bi trebalo da se previše "zaleću" i da će početak biti jako važan.

- Zvezda ima 30 dobrih igrača, ima dugu klupu. Napoli mora da bude kompaktan i ne sme odmah da krene u napad. Pristup meču mora da bude pravi, prvih deset minuta biće važni za obe ekipe. Napoli mora da igra sa većim defanzivnim stavom - dodao je Mirković.

Za kraj, istakao je tunel na stadionu "Rajko Mitić" kao nešto što bi moglo da preplaši ekipu Karla Ančelotija, ali ih i upozorio na navijače.

- Tunel na stadionu Zvezde je dug i brutalan, navijači Zvezde su često kažnjavani za ponašanje od strane UEFA za ponašanje na tribinama - zaključio je Mirković.

Mirkovićev Partizan se u sredu sastaje sa Radom u utakmici Superlige Srbije, a takmičenje u Evropu nije uspeo da izbori porazom od Bešiktaša na korak od Lige Evrope.

Zvezda i Partizan 23. septembra igraju "večiti" derbi.

2024 © - Vesti online