Ponedeljak 17.09.2018.
22:14
b92.com, vestionline

Roditelji u strahu zbog jednog đaka, ne daju deci u školu

M. Karović
Foto: Arhiva

Roditelji se plaše za njihovu bezbednost zbog ponovnog upisa jednog problematičnog učenika sedmog razreda.

Učenik je od prvog razreda osnovne škole pravio probleme na nastavi i van nje. Hiperaktivan je i sklon agresivnom ponašanju.

Od četvrtog razreda do pre sedam dana promenio je nekoliko gradskih škola u kojima je takođe pravio probleme. Deca i roditelji plaše se za bezbednost.

- Smatramo da deca ne treba da budu u školi jer škola ne garantuje bezbednost - kaže majka đaka Slavica Čuburić.

- Deca se plaše i svakog dana od poneki izgred napravi. Jednostavno niko ne može da mu stane na put i stav roditelja koji je iznesen na sastanku jeste da decu ne šaljemo u školu dok ovaj problem ministarstvo i nadležni organi ne reše u potpunosti. Nije cilj da se to dete kao ping-pong loptica prebacuje iz jedne u drugu školu, jer to nije problem samo ove škole, to je problem celog grada Kraljeva - naveo je Siniša Durutović.

- Roditelji ne žele da se dete ispiše, znači to nije primaran zahtev da ne bi neko preokrenuo priču. Suština je da se nađe rešenje povoljno za sve strane, da se našoj deci garantuje bezbednost, na svaki mogući način jer mi nismo u mogućnosti, mi ne možemo da razmišljamo o tome, mi ne možemo da dolazimo da čuvamo decu po malim i velikim odmorima i tražimo da nadležni taj problem reše. To je problem koji traje godinama - rekao je roditelj Bojan Minić.

U Centru za socijalni rad u Kraljevu razgovaraju o ovom problem direktorka škole, centra za socijalni rad, uprava škole i majka učenika.

Načelnica Školske uprave u Kraljevu je potvrdila televiziji O2 da je prosvetna inspektorka naredila direktorki škole da dete upiše jer uprava od drugih institucija, kao što su Centar za socijalni rad i Ministarstvo zdravlja, nije dobila papir na kom piše da dete iz nekih razloga ne ispunjava uslove za redovno školovanje u kolektivu.

Roditelji ušenika Osnovne škole “Svetozar Marković” i dalje čekaju odgovor nadležnih, a kako se čini, deca ni sutra neće pohađati nastavu.

2021 © - Vesti online