Ponedeljak 17.09.2018.
19:12
Z. Vicelarević- Vesti

Uživaju i na probi i na sceni

Foto: Z.Vicelarević
Nova koreografija: Srednja grupa KUD Izvor

- Naša srednja grupa, starosti do 16 godina, uvežbava koreografiju "Igre iz okoline Krive Palanke" kojom ćemo se predstaviti u Kalvu. Premijerno će ova koreografija biti predstavljena na Festivalu folklora u Štutgartu, koji priređuje Srpski centar Štutgart, 20. oktobra, gde smo pozvani da nastupimo kao gosti. Svi su raspoloženi i vredno vežbaju - rekao je za "Vesti" Branislav Ivanišević, umetnički rukovodilac KUD Izvor.

On kaže da je njihov princip da se uvek pripremaju maksimalno, ali da ne treba decu fosirati decu da se juri prvo mesto.

Foto: Z.Vicelarević
Druženje uz meze: Šank grupa

Priče sa odmora

Dok su deca vredno vežbala korake nove koreografije, neki od roditelja su u susednoj prostoriji, okupljeni u kako su sebe nazvali, šank grupu, trenirali su druženje posle sezone letnjih odmora.
- Ponovo smo na okupu i prepričavamo dogodovštine sa odmora. Društvo je odlično, a sve to uz švarcvald slaninu i pečenicu iz Banjaluke. Nije domaća slanina, ali mi uživamo kao da jeste. Naravno, tu se našla i neka domaća rakija koja bolje klizi uz slaninicu - kaže nam Predrag Peđa Grujić, jedan od članova kluba Srbija.

- Važno je da su deca zadovoljna onim što su naučili i što će da pokažu pred publikom - ističe Ivanišević.

Srednja grupa KUD Izvor iz Noj Izenburga broji oko 60 članova, a na svakoj probi je uvek bar pedesetak mladih folkloraša.


 

2024 © - Vesti online