Ponedeljak 17.09.2018.
14:43
N. S. Preradović - Vesti

Nemački ambasador na izložbi Boba Živkovića

V. Sekulić
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministarka Slavica Đukić Dejanović i ambasador Nemačke Tomas Šib

Ministarka Đukić Dejanović je izrazila zadovoljstvo zbog otvaranja izložbe i istakla da "Agenda 2030" treba da bude pretočena u život za dobrobit svakog građanina.

- Svi ljudi do 30 godine moraju da imaju pravo na besplatno obrazovanje, svi građani moraju da imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i svi moraju da imaju pravo na dostojanstvene radne uslove - istakla je Đukić Dejanović i istakla značaj očuvanja životne sredine.

Tomas Šib, ambasador Nemačke u Beogradu istakao je da Nemačka podržava Srbiju u ostvarivanju "Agende 2030". On je naglasio da je Nemačka od 2000. godine podržala Srbiju sa 1,8 milijardi evra kao razvojnu pomoć i samim tim je najveći bilateralni donator u našoj zemlji.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da od nas zavisi da li ćemo dati šansu našim pokoljenjima da žive u boljim uslovima. Pored ekonomskog razvoja i socijalne komponente, za održivi razvoj važno je očuvanje ekologije u što većoj meri, naglasio je gradonačelnik.

Prepoznatljive karikature Boba Živkovića na humoristički način predstavljaju 17 ciljeva "Agende 2030". Izložba će u Beogradu biti otvorena do 17. oktobra.

2024 © - Vesti online