Nedelja 16.09.2018.
19:32
Vestionline

Grčka odigrala za Srbiju - nestvaran preokret "Helena" u Gruziji

fiba.basketball
Grčki košarkaši nakon utakmice

Ovaj trijumf "Helena" ide na ruku selekciji Srbije, pošto su Gruzini imali sjajnu priliku da ostvare četvrtu pobedu i da se izjednače sa "Orlovima".

Viđena je velika borba dve reprezentacije i pobednika je odlučio poslednji minut meča. Činilo se da će Gruzija doći do trijumfa na 90 sekundi do kraja pošto su vodili sa +6, 85:79.

Međutim, košem Adetokumba i potom trojkom Papanikolau "Heleni" su prišli na samo -1. Šengelija je potom izgubio loptu i Gruzija je bila u problemu.

Grčka je išla po vođstvo, ali je Papanikolau promašio šut. Odlučili su Grci da brane napad i to im se isplatilo. Šengelija nije bio precizan, a na drugoj strani poentirao je Papanikolau u zadnjim sekundama i tako doneo osmu pobedu Grčkoj.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nik Kalatis 31 poenom i sedam asistencija, dok su dvocifreni bili Slukas (14) i Papanikolau (15). Kod Gruzije Šengelija je postigao 22, dok su Džening i Bitadze ubacili 17.

Grčka je prva evropska ekipa koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija ima priliku od 20.15 da ostvari petu pobedu. Izabranici Aleksandra Đorđevića sastaju se sa Estonijom u hali "Aleksandar Nikolić".

2024 © - Vesti online