Nedelja 16.09.2018.
19:26
Vestionline, Tanjug

Uhapšeno 220 osumnjičenih za privredni kriminal

pixabay.com
 

- Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije, privredna i fizička lica, za više miliona evra različitim krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala, počev od utaje poreza do prevara. Među njima su i osobe koje se sumnjiče da su varale građane na različite načine, počev od vlasnika turističkih agencija koje nisu ispunjavale svoje obaveze prema ljudima koji su im uplaćivali novac za aranžmane - rekao je Stefanović posle posete Policijskoj stanici Novi Beograd.

Kako prenosi MUP Srbije, on je dodao i da je u više odvojenih akcija zaplenjeno 36 pušaka, od čega je pet automatskih, i veća količina oružja i municije.

- To pokazuje posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti. Poruka direktora policije Vladimira Rebića i svih pripadnika MUP-a je jasna - borba protiv kriminala neće stati - rekao je Stefanović. 

Tokom obilaska Policijske stanice Novi Beograd, ministar je podsetio da je reč o najvećoj policijskoj stanici u Srbiji, na čijoj teritoriji živi veliki broj stanovnika, ali i u kojoj rade ozbiljni profesionalci koji se svakodnevno suočavaju s brojnim izazovima kako bi se građani te opštine osećali potpuno bezbedno. 

"Naš zadatak je da nastavimo sa opremanjem i kriminalističke i uniformisane policije kako bi policajci mogli što efikasnije da odgovore na zadatke, a u ovoj i narednoj godini planiramo i prijem većeg broja novih policajaca, koji će popuniti redove policije. Želimo da pokažemo građanima da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju, koja će biti vidljiva na ulicama i spremna da obavi svaki zadatak“, zaključio je Stefanović, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online