Nedelja 16.09.2018.
18:16
Ž. Marković- Vesti

Trebavci u Švajcarskoj: Fudbal leči nostalgiju

Foto: Ž.Marković
Nekad ih bilo i duplo više: Zajednička slika ispred lovačke kuće

Ove godine su se Trebavci okupili 27. put i bilo je nešto drugačije nego prethodnih godina. Do sada su 26 godina na pravim terenima organizovali turnire na male goliće dva na dva.

- Ove godine nismo mogli da obezbedimo igralište jer treba da se plati i prilično je skupo, pa smo odlučili da se skupimo ovde u šumi kraj Rikenbaha i tu smo ipak odigrali simbolično utakmicu stari protiv mladih, da se ne bi prekinula tradicija, jer nam je cilj da mlađe generacije nastave ovo naše druženje u kombinaciji sa sportom - kaže Milisav Đurić iz Herisaua, jedan od stalnih učesnika ovih okupljanja.

Kraj lovačke kuće u šumi kraj Rikenbaha, blizu Vintertura okupilo se tridesetak zemljaka iz Trebavskog kruga među njima i familije Đurić, Jeremić, Gunjević, Gostić, Nedić, Vidović poreklom iz Koprivne, Skugrića, Tolise i Modriče. Ovo druženje se organizuje uvek nedeljom, a posle se priprema ručak - pilići na ražnju, bravuršti, servule i pečene gljive.

Foto: Ž.Marković
Deda i unuk: Željko i Miroslav

Najmlađi i najstariji

Ovogodišnji najstariji igrač bio je izuzetno agilni Luka Lazić, koji i sa svojih 60 leta aktivno igra, dok je najmlađi igrač, koji je tek pomalo šutirao loptu bio trogodišnji Miroslav, unuk Željka Nedića iz Skugrića.

Foto: Ž.Marković
Rođake: Danijela i Dragana Gostić

- Svake godine kupimo hranu i piće po nabavnoj ceni i onda podelimo bratski troškove. Ove godine dok su se kod lovačke kuće okretali ražnjevi s pilićima mi smo igrali fudbal - kaže jedan od organizatora ovog druženja, Milenko - Mile Gostić, koji je rodom iz Koprivne, a živi u Elgu.
Milisav Đurić svake godine dolazi sa sinovima Milenkom i Mladenom.

- Ja težim da moji sinovi nastave ovu tradiciju ,a i moji prijatelji pokušavaju da to prenesu na mlade. Inače, pre je bilo i pehara za prva tri mesta, takođe su pehare dobijali najmlađi i najstariji igrači, a onda bi svi uživali uz pečenje jer je ovo pre svega familijarni skup. Pre je bilo dosta publike, više familija, 60-ak ljudi i po 15 ekipa.

Sada nam je lepo i u ovom ambijentu u šumi, čist vazduh, uživamo - seća se Milisav i ranijih susreta Trebavaca.

Foto: Ž.Marković
Rezultat nebitan: Mladi su nadigrali starije

Mladi bolji na penale

Na ovom skupu je odigrana i utakmica na male goliće na prostoru ispred lovačke kuće. Igrali su mladi Trebavci protiv starih. Posle srčane borbe u regularnom delu rezultat je bio 4:4, a posle izvođenja penala zasluženo su pobedili omladinci sa 7:5.






 

2024 © - Vesti online