Četvrtak 29.07.2010.
21:57
Vestionline

Fantastičan remi OFK-a u Istanbulu!

"Romantičari" su odličnom igrom u drugom poluvremenu uspeli da nadoknade minus od čak dva gola, a nakon što su u poslednjih deset minuta uspeli da izbore remi 2:2, OFK Beograd ima odlične šanse da izbaci velikog rivala i dođe do senzacionalnog prolaska u narednu rundu takmičenja Lige Evrope.

Turski tim je bolje počeo meč, dok su se mladi igrači OFK Beograda isuviše bojažiljivo kretali po terenu. Galatasaraj je u prvih petnaestak minuta imao nekoliko solidnih polušansi, a u prednost došao je u 26. minutu pogotkom reprezentativca Turske Arde Turana u 26. minutu.

Od tog trenutka još veća incijativa turske ekipe, i prava je sreća da Galatasaraj nije imao i veće vođstvo na poluvremenu, jer se u nekoliko situacija istakao golman Bojan Šaranov koji je branio šuteve Arde i Badtala.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija turskog tima, koji je udvostručio prednost u 75. minutu, a gol je opet postigao Arda Turan. Tada se činilo da će OFK doživeti katastrofu i da je evropska priča završena.

Međutim, uvođenjem Injca i Krstića, trener Đurđević je napravio pravi potez. Upravo su njih dvojica postigli golove za tim sa Karaburme, u 80. i 86. minutu, i tako doneli svom timu fenomenalan rezultat pred revanš. Šokirani igrači Galatasaraja nisu uspeli da do kraja meča postignu barem još jedan gol i sa kakvom-takvom prednošću dođu na revanš u Beograd.

Ovako, OFK Beograd ima istorijsku priliku da kroz sedam dana na Karaburmi eliminiše velikog rivala i dođe do plasmana u Ligu Evrope.

Od ostalih mečeva srpskih ekipa u Ligi Evrope Crvena zvezda je poražena na Marakani od Slovana sa 1:2, dok je subotički Spartak u Novom Sadu pobedio Dnjepar rezultatom 2:1.

Galatasaraj - OFK Beograd 2:2 (1:0)
Strelci: Turan 26', 77' - Krstić 80', Injac 86'. Stadion: Ali Sami Jen. Gledalaca: 20.000. Sudija: Niklas Volkvarc (Danska). Žuti kartoni: Nil (Galatasaraj), Simić, Marković (OFK Beograd).

 

GALATASARAJ: Erčetin, Nil, Četin, Sarioglu, Turan, Akman, Ozkan (Pino 59'), Šarp, Balta, Ozbek (Cana 83'), Batdal (Kjuel 68'). Trener: Frank Rajkard.
OFK BEOGRAD: Šaranov, Mijatović (Filipović 46'), Nikolić, Rodić, Kecojević, Petković, Trivunović, Simić (Injac 75'), Žeravica (Krstić 67'), Marković, Milić. Trener: Dejan Đurđević.

2024 © - Vesti online