Subota 15.09.2018.
23:58
Vestionline

PVO Sirije odbio raketni napad Izraela na aerodrom u Damasku

youtube.com/Rusvesna.su 1945
Foto: Arhiva

Poginulih i ranjenih u napadu Izraela nema, naneta je samo materijalna šteta, saopštio je vojni izvor.

"Sistemi PVO odbili su izraelsku raketnu agresiju na okolinu međunarodnog aerodroma u Damasku, oboreno je nekoliko raketa", naveo je izvor.

Izraelska vojska odbila je da komentariše saopštenje o umešanosti u novi napad na teritoriju Sirije.

"Ne komentarišemo saopštenja iz inostranstva", rekla je saradnica pres-službe Armije odbrane Izraela.

commons.wikimedia.org/Abkhazian Network News Agency

Pročitajte još:

* SAD zapretile izuzetno jakim napadom na Siriju

* SAD poslale marince u Siriju: Ne želimo sukob sa Rusijom

Novinar agencije Frans pres preneo je na licu mesta da je odjeknula jaka eksplozija praćena manjim u glavnom gradu Sirije.

Izraelska vojska koja retko govori o svojim delovanjima u Siriji, početkom septembra je saopštila da je sprovela oko 200 vazdušnih napada u susednoj Siriji u poslednjih 18 meseci, gađajući prvenstveno iranske mete.

Iran podržava snage sirijskog predsednika Bašara al Asada, dok libanski radikalni pokret Hezbolah, takođe protivnik Izraela kao i Iran, isto podržava sirijske snage u uklanjanju pobunjenika i ekstremističkih grupa.

Izrael, koji se držao po strani u sirijskom ratu, ranije je gađao položaje sirijskih snaga i konvoje sa oružjem namenjenim, prema izraelskim vlastima, libanskom Hezbolahu.

Prema poslednjem bilansu opozicione Sirijske opservatorije za ljudska prava, u sirijskom ratu započetom u martu 2011. godine, stradalo je više od 360.000 ljudi, dok je nekoliko miliona napustilo domove.

2024 © - Vesti online