Subota 15.09.2018.
23:52
Vestionline

Da li znate: Kada je Zvezda prethodno pobedila baš sa 6:0 u prvenstvu na "Marakani"?

MN Press
Veći deo tima koji je Zvezdi doneo titulu 1995: Milojević, Krupniković, Kovačević, Stefanović, J. Stanković, Perović (gore), Stojkovski, Petković, Sakić, Đorović, Radmanović

"Crveno-beli" su u toj sezoni pod vođstvom Ljupka Petrovića, povratnika na klupu, osvojili duplu krunu. Sezona se pamti jer je u njoj, 6. maja, na "Marakani" odigran 100. "večiti derbi". Zvezda je pobedila s 2:1, a to joj je bio presudan korak da vrati titulu prvaka u svoje vitrine. Prethodne dve godine šampion je bio Partizan.

Nemnogo pre đurđevdanskog okršaja najljućih rivala našeg fudbala "crveno-beli" su pregazili Čačane. Krupniković je dao tri gola, sve u prvom poluvremenu, a jedan s bele tačke, Kovačević je postigao dva, a kapiten Adžić jedan. U redovima Borca, između ostalih, igrao je Dragutinović kao i Gojković i Anić, kasnije Zvezdini fudbaleri.

Poslednji put Zvezda je dala šest golova u prvenstvu na svom stadionu u prošloj sezoni. Savladala je 18. novembra 2017. Rad sa 6:1. Boaći je tada postigao četiri pogotka, a donedavni napadač Pešić dva.

2024 © - Vesti online