Subota 15.09.2018.
23:46
B92

Mali Dušan otišao u Barselonu na lečenje (VIDEO)

youtube.com
Dušan Todorović

"Mali Dušan je helikopterom koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja oko 18:10 poleteo sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača do Beograda, gde je avionom koji je obezbedila Vlada Republike Srbije uz pratnju lekara Dečije bolnice u Tiršovoj, otputovao na lečenje u Barselonu”", navodi se u saopštenju koje je poslato medijima.

Sanitet Univerzitetske dečje klinike iz Tiršove pre toga je Dušana sa porodicom dovezao iz Kušiljeva u Svilajnac. Prethodno je fondacija "Podrži život" objavila saopštenje u kom navodi da je prikupljen novac za lečenje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića.

Navedeno je da su uz pomoć dobrih i humanih ljudi prikupljena sredstva, koja su Dušanu bila potrebna zbog nastavka lečenja u Barseloni.

"Fondacija je od četvrtka 6. septembra do 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni tokom dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak. Fondacija će u ponedeljak javno dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima, nezvaničnom broju SMS poruka i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute", navodi se u saopštenju.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

2024 © - Vesti online