Nedelja 16.09.2018.
00:26
sputniknews.com, Vestionline

Dodik: Ivanić po nalogu Britanaca ruši mostove sa Rusijom i Srbijom

Tanjug
Milorad Dodik

- Jasno je da Mladen Ivanić, po nalogu svojih britanskih mentora, ruši sve mostove koje je Republika Srpska godinama brižljivo gradila. Ako je zaista zainteresovan da se izborni proces u RS sprovede bez mešanja sa strane, zašto nije imenovao one koji su se "upumpavanjem"velikog novca u medije i civilni sektor u Srpskoj već umešali u izborni proces i zašto nije rekao da je misija od 40 britanskih obaveštajaca, koji su došli da se umešaju u izborni proces, nepotrebna - rekao je Dodik Srni, upitan da prokomentariše Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se meša u izbore u Republici Srpskoj.

Predsednik Srpske je naglasio da je Mladen Ivanić napadom na vrh države Srbije pokušao da skrene pažnju sa onih koji se zaista mešaju u izbore u Srpskoj i da je napao Srbiju u trenutku kada ona bije jednu od najtežih bitaka, pokušavajući da reši jedno od najvažnijih državnih pitanja, kakvo je Kosovo i Metohija.

- Ivanić bi morao da odgovori građanima Srpske zašto mu smetaju vrtići, škole, mostovi i drugi objekti koje Srbija gradi u Srpskoj, ne pitajući ko je gde vlast, a ne smetaju mu pare koje zapadnjaci plasiraju u medije i NVO - istakao je Dodik.

On je poručio Ivaniću i Savezu za promene da se Republika Srpska nikada neće odreći svojih prijatelja poput Srbije i Rusije, ma šta oni radili po nalogu zapadnih centara moći.

- Predsednik Srbije je najvažniji gost Srpske oduvek, tako je bilo i tako će biti dok god je SNSD na vlasti u Srpskoj. A oni, ako nemaju bolji izborni program od napada na Srbiju i Rusiju, neka se povuku iz izborne trke - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

2024 © - Vesti online