Petak 30.07.2010.
00:48
Tanjug

Dvoje Osječana falsifikovalo kune i dinare



Kako je saopšteno iz Osječko - baranjske policijske uprave, dvoje osumnjičenih u istražni centar Županijskog suda u Osijeku privedeno je u sredu uveče.


Pretresom kuće i drugih prostorija uz sudski nalog kod osumnjičene su juče nađene i uz potvrdu oduzete 42 novčanice u apoenima od 200 kuna (27,6 evra), 19 novčanica u apoenima od 50 kuna (6,91 evra), 39 novčanica u apoenima u 20 kuna (2,76 evra), 20 novčanica u apoenima od 500 dinara, jedna novčanica u apoenu od 100 dinara i jedna novčanica u apoenu od 50 dinara, kao i kompjuter LCD monitor i dva printera.


Istog dana izvršen je i pretres njenog vozila osječkih registracija, kojom prilikom je nađena i uz potvrdu oduzeta jedna novčanica od 500 dinara.


Sve oduzete novčanice prosleđene su na veštačenje u Hrvatsku narodnu banku u Zagrebu.


Dvoje Osječana terete se da su uz pomoć kompjuterske opreme izradili veći broj falsifikovanih novčanica u raznim apoenima i u dve valute - hrvatske kune i srpski dinari, koje su potom plasirali na području Baranje i u Osijeku.


Novčanice su koristili za plaćanje troškova zabave u Suzi, računa u ugostiteljskom objektu u Dardi i u trgovini u Kopačevu, prevoza taksijem u Osijeku, a jedna novčanica od 200 kuna pronađena je među ostalim novčanicama naplaćenim za pretplatu Hrvatske radio televizije u Kopačevu.

2024 © - Vesti online