Petak 14.09.2018.
15:52
Vestionline, Tanjug

Terzić: Više se isplati da se "Marakana" sruši i napravi nova

MN Press
Zvezdan Terzić

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić otvoreno je govorio o rekonstrukciji stadiona "Rajko Mitić“ i zašto je isplativije rušenje.

- To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji. Ipak, realnost je da Marakana u bliskoj budućnosti neće zadovoljavati standarde UEFA i potrebna joj je ozbiljna rekonstrukcija. Kada bi se sklonila atletska staza, onda bi se sam teren pomerio ka zapadnoj tribini, dok bi preostale tri morale da se sruše i opet naprave.

On je istakao da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, prevashodno na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora.

- I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio Hajberi, Atletiko se odrekao "Visente Kalderona", Totenhem je takođe srušio "Vajt Hart Lejn" i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogla da uradi i Zvezda? Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenje, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi "Marakana" mogla da liči je još rano pričati - poručio je Terzić.

2024 © - Vesti online