Petak 14.09.2018.
13:54
Tanjug, Vestionline

Kompanije Belgrade Waterfront i Štrabag žale zbog nesreće

commons.wikimedia.org/Nikola Smolenski
Belgrade Waterfront

"Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi", navodi se u saopštenju Belgrade Waterfronta. 

Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera, navodi se u saopštenju. 

"Kompanija u realizaciji projekta angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom", kaže Belgrade Waterfront u saopštenju.

Štrabag: Nesrećan slučaj, radnici bili obučeni i prijavljeni

"Radnici koji su na gradilištu izgubili život, su u potpunosti bili obučeni za sve situacije i moguća dešavanja i uredno prijavljeni", ističe se u saopštenju kompanije Štrabag.

Okolnosti ukazuju na to, da je u pitanju nesretan slučaj, iako su primenjene sve propisane mere zaštite na svim pozicijama gradilišta. 

Nažalost, i pored toga, došlo je do gubitka života, koji se nije mogao predvideti, niti sprečiti merama zaštite, navode u kompaniji.

"Strabag doo, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o svakom detalju i svim zaposlenim licima. Ljudski faktor je nažalost sveprisutan u ovakvim delatnostima, a Štrabag će preduzeti, kao i do sada, implementaciju najviših standarda kako bi svi zaposleni bili maksimalno bezbedni", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online