Petak 14.09.2018.
18:26
Z. M. - Vesti

Za Slobodu igraju Srbi, Hrvati i azilanti

Foto: Lična arhiva
Ekipa pred prvu zvaničnu utakmicu

- Trenutno imamo 34 prijavljena igrača i želimo dalje da rastemo. Kod nas su svi dobrodošli, bez obzira na poreklo. Nas ne zanima odakle je ko već ko koliko golova može da da - naglasio je Damnjanović, koji je u KSV Frajhajt sportski direktor.

Inače, ekipa se trenutno sastoji od igrača poreklom iz raznih država kao što su Sirija, Srbija, Hrvatska ili Makedonija, a igra i jedan azilant.

- Kod nas je u prvom planu želja za sportom. Takođe su bitni integracija i kultura - istakao je predsednik kluba Malek Asad.

Njegov zamenik Georg Kekajs ukazao je da u Beču postoji mnogo klubova i kulturnih manifestacija i da ih novi fudbalski klub samo upotpunjava.

- Mi igramo zajedno fudbal i pritom govorimo nemački. To je integracija kakva treba da bude - uveren je Kekajs.

Pobeda i poraz

KSV Frajhajt je prošlog vikenda odigrao prvu utakmicu u prvenstvu 2. klase i izgubio od Delte sa 1:3, a jedini gol za Frajhajt dao je Verner Bušenrajter. Još pre starta sezone, ostvario je pobedu u Toto Kupu sa 4:1.

Damnjanović poručuje da najpre želi da vidi pobede.

- Kao svaki novi klub moramo početi od dna i uspesima da idemo ka vrhu.
Uprava kluba upoznala se u FPOe i svi su aktivni članovi stranke koji vole fudbal ili su čak nekada, kao Damnjanović aktivno igrali. On je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u Partizanu iz Beograda, a u Austriji je igrao, između ostalih, u Športklubu, FAC-u i Vijeni.
Damnjanović najavljuje da je pored muškog tima planirano iduće godine da se osnuje ženska ekipa, a najkasnije 2020. i rad sa omladinom.



 

2024 © - Vesti online