Petak 14.09.2018.
18:12
Z. Mirković -Vesti

Klub iz Salcburga: Punim gasom u novu sezonu

Foto: Vesti
Pozivaju nove članove: Jedna od ranijih proba KSZS

Tom prilikom članovima će biti predstavljen program i plan rada društva do kraja godine. U septembru je predviđen i upis novih članova i igrača. Svi zainteresovani mogu da se priključe radu društva koje ima brojne sekcije. KSZS ima folklornu sekciju, koja ima dečji, omladinski i prvi ansambl, zatim pevačku i dramsku sekciju, kao i školu harmonike.
Probe će biti održavane u sali škole na adresi HTL Itzling / Itzlinger Hauptstr. 30

Škola ćirilice

Nenad Šulejić podseća članove društva i sve Srbe u Salcburgu da u septembru nastavlja rad i Škola ćirilice - nastava učenje srpskog jezika, namenjena deci školskog uzrasta.
- Vredne i ljubazne učiteljice očekuju đake kao i do sada u prostorijama SPC u Salcburgu - ističe Šulejić.

Detaljnije informacije o radu zainteresovani mogu dobiti od predsednika društva Nenada Šulejića na broj telefona: +43 660 55 011 86.
Predsednik KSZS ističe da članove folklornog ansambla već 23. septembra očekuje važan nastup na Jesenjem saboru kultura u prigradskoj opštini i mestu Gredi, gde je društvo stalni učesnik.

Foto: Vesti
Uskoro novi nastupi: KSZS na Folklorijadi u Banjaluci


- To će biti prilika da se prisutnima prikaže deo naše tradicije, običaja i lepota narodne nošnje srpskog naroda - ističe Šulejić.
Povodom početka nove sezone članovi KSZS organizuju Folklorijadu 6. oktobra pod nazivom "Jesen stiže dunjo moja". Pored klubova iz Salcburga i okolnih mesta očekuje se prisustvo društava iz Nemačke i Slovenije.

Nova koreografija

- U saradnji sa istaknutim koreografom, stručnjakom i poznavaocem folklorne umetnosti Zvezdanom Đurićem i Nebojšom Petrovićem, stalnim rukovodiocem folklornog ansambla društva, započinjemo rad na postavljanju nove koreografije za predstojeća takmičenja i nastupe - navodi predsednik KSZS.

- To će biti lepa prilika za druženje i sklapanje novih prijateljstava - kaže Šulejić.
Najmlađi članovi KSZS će početi pripreme za tradicionalnu manifestaciju Saveza Srba - Kviz znanja i reviju kulture srpske dece u Austriji, koja je zakazana za 17. novembar u Lincu.

Dogodine jubilej

Šulejić ukazuje da će sledeća godina biti u znaku jubileja, odnosno 20 godina rada i postojanja KSZS.
- Članove očekuje puno toga lepog i zanimljivog. Učešće na festivalu u Crnoj Gori, Evropska smotra folklora u Beogradu, svečana akademija društva, gostovanja, nastupi - najavio je Šulejić.








 

2024 © - Vesti online