Subota 15.09.2018.
00:55
D. N. Petrović -Vesti

Bog nek sudi ubicama

Foto: Lična arhiva
Policija da nađe krvnika: Isidor Kočović ispred kuće gde se zločin dogodio

Njen suprug Isidor i sin Radan žale što su je u kolibi ostavili samu i boga mole da se zlotvor što pre nađe u zatvoru.

- Da je još neko bio kući možda bi Miladija danas bila živa. Možda bi ubica pobegao, možda je ne bi onako izmasakrirao. Nije joj se dalo. Izgleda da je loša sreća i zla sudbina u sve umešala prste. Ko god da ju je ubio, nečovek je i nije mu mesto među ljudima - priča Miladijin suprug Isidor.

Kako navodi za Vesti, suprugu je našao u lokvi krvi ispred kolibe.

- Mislio sam da je pala i glavom udarila u kamen i da se samo onesvestila. Brzo sam pozvao najbližeg komšiju, pokušali smo da je okrepimo vodom i da je dozivamo, ali je za sve bilo kasno. Tokom svog teškog gorštačkog života, Miladija ni mrava nije zgazila. Malo je krvniku bilo što je upucao puškom, pa je overio i hicem iz pištolja u glavu. Ako ga policija ne pronađe i sud ga ne pošalje na robiju, bog će mu presuditi - dodaje Isidor.

U kolibi je bilo sve isprevrtano, a ukradeni su puška, pištolj i 400 evra. Njen sin Radan Kočović kaže da ne zna šta može biti motiv surovog zločina.

- Nikome nismo dugovali ni dinara, ni sa kim nikada nismo bili u svađi, nikome ništa nažao nismo učinili. Naprotiv, celog života pomagali smo drugima, a evo kako nam se vrati. Možda je neko došao da nas opljačka, pa je Miladiju uklonio kao nezgodnog svedoka. Možda je ubica znao da smo prodali 40 jagnjadi i da imamo nešto novca u kolibi - priča plačući njen sin Radan.

Selo Goševo iznad Sjenice je u pasivnom kraju, svuda su pašnjaci, šume i nisko rastinje. Puteva gotovo da nema. U blizini je i granica sa Crnom Gorom koju svako može da nesmetano prođe kad god poželi. Sve to otežava posao policiji koja, uprkos pomoći iz Beograda, još nije napravila pomak u istrazi.

Strah među seljanima

Posle Miladijinog ubistva žitelji Goševa, Crvskog, Poda, Poljica, Boljara i drugih sela uz granicu sa Crnom Gorom žive u paničnom strahu, a neki su se sklonili kod rođaka u Sjenici i Novom Pazaru.
- Znamo da je svuda okolo policija, a ipak strahujemo i mirno ne spavamo. Tek će biti muka ako ubica ne bude pronađen, a policija ode. Šta ako ponovo zakuca na nečija vrata - pita se jedan od žitelja Goševa.

 

 

 

2024 © - Vesti online