Petak 14.09.2018.
12:28
Vestionline

Bilo jednom na Divljem istoku: Povratak Lokomotive u Ligu šampiona u vestern stilu

fclm.ru
Fjodor Smolov se kandidovao za glavnu ulogu u rimejku špageti vesterna

Izračunato je da će Lokomotiva iz Moskve igrati u Ligi šampiona posle 5.305 dana. Eto koliko je trajao post tog prestoničkog tima i na prestolu za državnog prvaka.

Lokomotiva se domogla šampionske titule posle 14 godina. Kada je u sezoni 2003/04. prethodni put bila učesnik vodećeg evropskog klupskog takmičenja, pošlo joj je za rukom i da kao drugoplasirana u grupi s Arsenalom, Interom i kijevskim Dinamom ode u osminu finala, a tamo je uspešniji u dva meča bio Monako, potonji finalista. Sada će joj protivnici biti Galatasaraj, Šahtjor i Porto. Opšte je mišljenje da je to, što se kaže, najlakša među osam grupa.

U Lokomotivi se rodila zamisao da povratak u Ligu šampiona obeleže kreativno. Urađen je video-spot koji, naprotiv, nema nijednu dodirnu tačku s ruskom tradicijom. Vodilja je bio - vestern film. 

U glavnoj ulozi, nešto poput slavnog Klinta istvuda, našao se Fjodor Smolov (28), Lokomotivina uzdanica u napadu. Kauboj Smolov ulazi u polumračni birtiju u kojoj pijanista svira melodiju Lige šampiona. Kao stranac je dočekan podozrivim pogledima, a konobar za šankom momentalno u njega upire dvocevku. 

Kada Smolov na šank stavi cedulju u plavo-beloj boji Lige, na kojoj je napisano Lokomotiva Moskva (Rus), odmah mu se u čašu toči burbon dobrodošlice. Igra počinje za kartaškim stolom. Deli lik koji bi trebalo da neodoljivo podseti na Realovog asa Hrvata Luku Modrića. Taj mu kaže da je od Ćorluke (hrvatski odbrambeni igrač koji je u Lokomotivi već šest godina) čuo da je čvrst momak. Kauboj Smolov, hladan kao led, odgovara: "Pa, igrajmo na veliko".

Efektan Lokomotivin promotivni spot može da se uzme i kao primer za ugled Zvezdinoj marketinškoj službi.

2024 © - Vesti online