Petak 14.09.2018.
10:43
Sponzorisani tekst

Operacija povećanja grudi u lokalnoj anesteziji

Promo
 

Šta je TPB anestezija?

Postoji nekoliko vrsta anestezije: opšta, epiduralna, spinalna i blok anestezija. O izboru anestezije odlučuje isključivo specijalista anesteziologije u zavisnosti od opšteg stanja pacijenta i tipa hirurške intervencije. Izuzetno je važno da anesteziolog bude upoznat sa kompletnom istorijom bolesti pacijenta kako ne bi došlo do komplikacija na operaciji. Za vreme trajanja anestezije, anesteziolog kontroliše sve vitalne parametre kao što su rad srca, arterijski pritisak, srčana frekvenca i disanje. Ukoliko je moguće anesteziolog će za operacije grudi prvo predložiti za pacijentkinje najprijatniji torakalno paravertebralni blok vođen ultrazvukom.

TPB (torokalni paravertebralni blok) anestezija je prihvaćena tehnika obezboljavanja kod operacija koje se izvode na grudima (estetske i onkološke). TPB anestezija se izvodi pomoću ultrazvučnog aparata kojim se locira tačno mesto između rebara, plućne maramice, kičmenih pršljenova i ligamenata. Anestetik se uvodi iglom na dubinu od jednog centimetra gde blokira spinalni nerv. Pacijent se prilikom uvođenja u TPB anesteziju nalazi u sedećem položaju ili leži na boku. Ova tehnika ima brojne prednosti nad drugim vidovima anestezije. Uz TPB anesteziju manji je rizik od neuroloških komplikacija, niskog krvnog pritiska tokom operacije a nemogućnost mokrenja nakon operacije je svedena na minimum. Mučnina i zatvor nakon operacije kao posledice anestezije se veoma retko javljaju, a pacijent se brže oporavlja i vraća obavezama.

Operacija povećanja grudi

Povećanje grudi se izvodi ugradnjom silikonskih implantata viskog kvaliteta, proivođača "Mentor" ili "Motiva""Mentor" daje doživotnu garanciju za biodimenzionalne implantate. U Srbiji su registrovani na saveznom nivou, u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku. Za kvalitet operacije povećanja grudi garantuje hirurg, a za dugogodišnji dobar izgled vi - svojom negom. Pacijentkinja će na prvom pregledu kod hirurga objasniti kakav oblik grudi želi da dobije i koje veličine. Na osnovu detaljnog pregleda hirurg će doneti odluku o tipu implantata koji najviše odgovara željama i fizičkim karakteristikama pacijentkinje. Implantat se uvodi kroz diskretne rezove koji se sakrivaju u areoli, ispod pazuha ili u liniji koja se nalazi ispod grudi. Implantat može da se pozicionira ispod ili iznad mišića u zavisnosti od željenog položaja i drugih okolnosti. Ožiljak od operacije ubrzo postaje slabo primetan. Ukoliko je potrebno hirurg će podesiti položaj bradavica ako su se spustile nakon porođaja ili mršavljenja.

Tok operacije i oporavak

Operacija traje oko dva sata, a oporavak oko nedelju dana. Pacijentkinja može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima nakon mesec dana, a do tada treba da se uzdržava od podizanja tereta i fizičkog naprezanja. Bol u grudima je prisutan par dana po operaciji, ali se uspešno rešava analgeticima. Nakon operacije se postavlja elastični grudnjak koji ima zaštitnu ulogu i koji je potrebno nositi 3 - 4 nedelje. Na otpustu u vaš karton se unosi kartica - nalepnica sa informacijama o ugrađenom implantatu što podrazumeva serijski broj, kao i vrstu gela. Izgled dobijen operacijom povećanja grudi je trajan uz poštovanje saveta lekara u periodu oporavka.

Atlas Estetika – eksperti estetske hirurgije

Za odlične rezultate, bezbednu anesteziju i vaše zadovoljstvo novim izgledom grudi, pobrinuće se uigran tim specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije. Dugogodišnje usavršavanje uz rad u odličnim uslovima Atlas opšte bolnice, rezultiralo je na stotine zadovoljnih pacijentkinja.

Za sve informacije o estetskim operacijama grudi i TPB anesteziji zakažite konsultacije pozivom call centra na broj +381 11 785 88 88 ili +381 60 3292411 ili postavite pitanja mailom: office@atlasestetika.rs

2024 © - Vesti online