Četvrtak 13.09.2018.
18:11
Z. Mirković - Vesti

Stihovi za manastire

Z. Mirković
Publika u redu: Autorka je potpisivala svoje knjige

 Celokupan prihod ostvaren prodajom knjiga ove večeri, namenjen je za obnovu vodenice u manastiru Lovnica kod Šekovića u RS i pomoć manastiru Koporin kod Velike Plane.
Na promociji su, osim autorke, govorili otac Nenad Mihajlović, starešina Hrama Svetog Save i Svetlana Matić, potpredsednica Prosvete u Austriji.

Svojom duhovnom poezijom koju je čitala iz knjige "Tebe Bože ljubim svojom pesmom" i odlomcima iz romana "Portret muškarca u Parizu", autorka je oduševila publiku.

Zajedno sa Jasnom u Beč je doputovao i njen sin David, koji i sam od malena piše poeziju.
Posle promocije, Jasna Sofija Kosanović potpisivala je svoje knjige i razgovarala sa publikom.
"Često imamo prilike da čujemo pisce i pesnike iz otadžbine, ali ima ih mnogo koji stvaraju u rasejanju i bašje lepo što smo imali priliku da čujemo autorsku iz dijaspore", moglo se čuti od publike, koja je na ovu promociju došla u velikom broju.

Z. Mirković
Veliko interesovanje: Puna sala Hrama Svetog Save

Poetesa dijaspore

Jasna Sofija Kosanović je član više uglednih književnih udruženja širom dijaspore. Proglašena je 2015. za poetesu dijaspore i Srbije knjigom "Molitva za tebe", koja je prevedena
na romski i engleski jezik. Roman "Portret muškarca u Parizu" se prevodi na engleski jezik. Zalaže se za afirmaciju romskog naroda i član je Udruženja romskih književnika.

Z. Mirković
Otac Mihajlović, Svetlana Matić i Jasna Sofija Kosanović
2024 © - Vesti online