Sreda 12.09.2018.
21:35
Tanjug, Vestionline

Brnabić: Zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa Interpolom

Tanjug
Ana Brnabić

Ona je zahvalila predsedniku Interpola na izuzetnoj saradnji koju imamo sa ovom međunarodnom organizacijom, najznačajnijom u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i novih oblika svetskih bezbednosnih pretnji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

- Ponosna sam na činjenicu da je Srbija petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera Interpola - naglasila je Brnabić u razgovoru i obećala još posvećeniju saradnju u budućnosti.

Predsednik Interpola Meng Hongvej ocenio je posetu Srbiji veoma uspešnom i naglasio da je Srbija najaktivniji i najvažniji partner ove međunarodne organizacije u regionu. 

On je zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na ovu odgovornu i značajnu funkciju.

Premijerka Brnabić je Meng Hongveju, koji je ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, zahvalila na odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a NR Kini na principijelnom poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online