Sreda 12.09.2018.
17:08
Eurohoops

Dirk o Dončiću: Takvog igrača nisam video 20 godina

Tanjug/AP
Luka Dončić je trejdom za Trea Janga zavšio u timu iz Teksasa

"Dirkenštajn"  je za lokalnu radio-stanicu istakao navijačima Dalasa Lukin jedinstven pregled igre:

 - Za nedelju dana koliko je ovde, trenira vrlo vredno. Sviđa mi se ono što može da ponudi. Za tako velikog momka ima neverovatnu kontrolu lopte.Neverovatan je u pik end rolu i pregledu igre. Nisam mogao da verujem šta gledam od 20-godišnjaka. Dobar je šuter kada je otvoren, biće sjajan po nas na duže staze.

Za razliku od Novickog koji je otišao u NBA kao potpuna nepoznanica, Dončić sa sobom nosi zvanje MVP-a finala Evrolige i evropskog šampiona: 

- Ne želim da ga previše opterećujem. Teško je kada dolazite iz druge države. Sve sam to prošao pre 20 godina. Teško je. Treba da se prilagodi na mnogo stvari. Meni je bila potrebna čitava jedna teška godina. Radićemo sve što možemo da napreduje, na se zabavi i uči, tako da ga možemo gledati u najboljem svetlu za ar godina. Strašan talenat. 

Takođe, NBA šampion tvrdi da je treći pik sa minulog drafta bolji igrač od njega u tom uzrastu:

-Imao sam dobar šut ali nikad takav pregled igre. Njegova inteligencija i način na koji igra pik end rol podseća na Krisa Pola i ostale vrhunske plejmejkere. Biće vrlo zanimljivo gledati ga u tandemu sa Deandreom Džordanom ili Dvajtom Pauelom. Ozbiljno će namučiti odbrane.

2024 © - Vesti online