Petak 14.09.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti

Hidriranje kože bez pomade: Avokado na obrazu

pixabay.com
 

Ne treba da očajavaju jer postoji mnogo proizvoda u kuhinji koji mogu da zamene pomade. Kokosovo ulje može efikasno da zameni bilo koju kremu.

Ne samo da hidrira i hrani kožu, već joj daje savršen sjaj i leči nesavršenosti. Ukoliko vam je koža gruba i upravo ste potrošili kremu, možete da zavirite u frižider uzmete malo mleka i namažete ga na lice i vrat. Ostaviti da ovaj eliksir deluje desetak minuta, a zatim isperite vodom.

Za prvu pomoć u hidriranju lica može da posluži i neseser sa lekovima. U njemu može da se nađe pantenol krema koju ljudi najčešće nose na letovanje i koriste ako izgore na suncu. Ona efikasno umiruje kožu, a u isto vreme je i hrani.

Koristan savet

Znalci savetuju dame da nikad ne mažu kreme za ruke na lice jer mogu da izazovu iritaciju, ali zato kako su kreme za lice blažeg sastava navode da njih devojke mogu bezbedno da ih stavljaju na ruke.

Esencijalno ulje vitamina E takođe može da posluži kao pomada. Dovoljno je da se nakapaju dve ili tri kapi ovog eliksira na kožu i kružnim pokretima utrljaju na lice i dekolte.

Dve kašičice meda pomešane sa osam kašičica vode stvaraju smesu poput paste koja može da zameni pomadu i nahrani kožu. Potrebno je da se utrlja na lice i ostavi da se osuši oko 20 minuta, a zatim ukloni mlakom vodom. U poslednje vreme sve više devojaka rado prepolovi avokado, očisti ga, jednu polovinu pojede, a drugu utrljava na lice i vrat. Vitamini i minerali iz avokada neguju kožu poput bilo koje skupocene pomade, pa dame koje vole prirodnu kozmetiku uvek se okreću ovoj recepturi.

Losion nije prajmer

Dame često znaju u žurbi da pogreše pa dok mažu mleko za telo malo ga nanesu i na lice kao prajmer. Ipak, ovo nikad ne bi trebalo da rade. Losioni i mleka za tela su gušćeg sastava od krema za lice. Oni mogu da zapuše pore i povrh svega skoro uvek su parfemisani i mogu da izazovu crvenilo i iritaciju kože lica.



 

2024 © - Vesti online