Sreda 12.09.2018.
18:12
Z. Vicelarević - Vesti

Najmlađi Srbi ponos Ofenbaha

Z. Vicelarević - Vesti
Otvrorili manifestaciju: Mališani SKC-a, gradonačelnik Frajer i predsednik Jovanovski

Dani kulture nacija su ove godine održani 31. put, a Robert Jovanovski, predsednik SKC ističe da je naše udruženje učesnik svih dosadašnjih manifestacija.

Posle otvaranja Dana nacionalnih kultura Peter Frajer je rekao da je Srpskom kulturnom centru sasvim zasluženo pripala čast da otvori manifestaciju na kojoj učestvuju predstavnici svih naroda koji žive u Ofenbahu.

- SKC ima veliku grupu dece koja su veoma aktivna u radu društva i članovi SKC su veoma angažovani na brojnim manifestacijama gde između ostalog predstavljaju naš grad. Posebno mi je drago da su na otvaranju učestvovali najmlađi članovi obučeni u narodnu nošnju, što je zaista lepo za videti - rekao je Petar Frajer, gradonačelnik Ofenbaha.
Robert Jovanovski, predsednik SKC kaže da su svi u klubu posebno ponosni što su ove godine imali čast da otvore manifestaciju.

- Naše dve najmlađe folklorne grupe, predškolska, deca do sedam godina i školska grupa, deca do 10 godina, prvog dana su izvele koreografiju "Igre iz Šumadije", a drugog dana je na bini zaigrala i B grupa u kojoj su deca od 10 do 16 godina - navodi Jovanovski.

Osim nastupa naših folkloraša, SKC je i ove godine imao svoj štand koji možda nije bio najveći, ali je zato bio najlepši. Na štandu su, po tradiciji, pripremana naša nacionalna jela, a prvenstveno čuveni ćevapčići i kolači koje su pripremile članice SKC.

Z. Vicelarervić
Štand SKC: Nije najveći, ali je najlepši

Roštiljaju iz zadovoljstva

Iza oblaka dima koji se dizao iznad roštilja ćevapčiće su okretali Nebojša Lazić Kale i Dejan Todorović. Oni su i pored puno posla bili veoma raspoloženi i kratko rekli da nije lako, ali je interesantno roštiljati i da to rade iz zadovoljstva.

Z. Vicelarervić
Ne smeta im dim: Nebojša Lazić Kale i Dejan Todorović


 

2024 © - Vesti online