Utorak 11.09.2018.
23:07
Vestionline

Đorđevićevih "14" za Grčku

A. Čukić
 

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević otvorio je trening reprezentacije pred put olimpijskih vicešampiona na Krit.

Posle devet dana priprema u Beogradu, selektor je odredio koji tim će suprotstaviti Grcima u četvrtak, 13. septembra. To će biti prvi meč našeg tima u ovom ciklusu, koji će biti završen u nedelju, u hali "Aleksandar Nikolić", gde će "orlovi" ugostiti Estoniju.

Nakon treninga, Đorđević je govorio o 14 igrača koji će biti u avionu, a to su Micić, Jović, Avramović, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Simonović, Lučić, Kalinić, Bjelica, Jelovac, Raduljica, Milutinov, Luković.

Prema selektorovim rečima, u ekipi postoje "velika želja i koncentracija". Večeras su "orlovi" bili kompletni na treningu, ali bilo je problema.

- Raduljica je drugi dan pod temperaturom, juče je sa treninga otišao da primi infuziju. Bjelica je dva dana imao problema sa vratom, danas je skinuo 'kragnu' i imao prvi trening posle male pauze. Micić je isto propustio par dana, od juče je u trenažnom procesu i to je to. Ostali su manje-više u pogonu. Za nama je sedam dana dobrih i jakih treninga, dobrih duela. Prošli smo kroz dosta toga i mislim da smo OK.

Od 16 prvobitno pozvanih, prvi je "otpao" Dejan Todorović, jer Mursija nije htela da ga pusti na vreme. Za mečeve na Kritu i u Beogradu ne konkuriše ni Ilija Đoković, koji je dobio dozvolu da se vrati na pripreme Borca.

- Putuju svi, dakle 14 igrača. Imamo naravno ideju ko će igrati, Grčka je veliki izazov za sve. Mnogi su dugo bez utakmica, stepen spremnosti igrača je različit, ali i oni su u istom problemu - objasnio je Đorđević.

Utakmica protiv Grčke igra se u četvrtak od 20.00 u Heraklionu, a let iz Beograda je u sredu u 11.15.

Tabela Grupe L: Nemačka 6-0, Grčka 6-0, Srbija 4-2, Izrael 3-3, Gruzija 2-4, Estonija 2-4.

u četvrtak:

Estonija - Nemačka 18.00
Izrael - Gruzija 19.00
Grčka - Srbija 20.00

u nedelju:

Nemačka - Izrael
Gruzija - Grčka
Srbija - Estonija 20.15

2024 © - Vesti online