Utorak 11.09.2018.
19:10
Ž. Marković - Vesti

Uživanje uz Stari kontrabas

Ž. Marković
Predsednik Bojan Fusuljević (levo) sa članovima kluba Bojanom, Zvezdanom, Zoranom i Sašom

Naime, po prvi put ove godine, posle ferija uprava ovog udruženja je organizovala muzičko veče, a za ovu priliku gostovao je orkestar Stari kontrabas iz Novog Sada. Tamburaši su svirali od stola do stola i tako napojili dušu svakog gosta pevajući najlepše starogradske pesme. Ova divna tamburaška atmosfera je trajala sve do posle ponoći, kada su se članovi i prijatelji ovog kluba razišli.

- Želeli smo da ovo veče bude malo drugačije u Homolju, da jednostavno bude akustična muzika uz fino društvo, piće i hranu. Želimo da to bude praksa u Homolju da se periodično dogovaramo sa takvim renomiranim orkestrima koji bi mogli da se uklope petkom ili subotom kod nas i da bude jedno fino i lagano druženje uz prave zvuke muzike - izjavio je predsednik SFD Homolje Bojan Fusuljević, rodom iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi.

Razgovor bez nadvikivanja

- Oduševljen sam akustičnom muzikom, pošto i ja sviram violinu i poznajem dosta akustiku. Nema ničeg lepšeg nego kad se čuje originalni zvuk instrumenta bez pojačala. Možemo lepo da se čujemo u međusobnom razgovoru, a i atmosfera je lepša - kaže Zoran Pavlović, vrhunski violinista i majstor svog zanata.

- Pošto moja žena radi zajedno sa koleginicom, koja dolazi iz Crvenke, a kod njih se najviše svira tamburica, rešili smo da ih pozovemo u naš klub. Tamburaši su prišli našem stolu i otpevali par starogradskih pesama, a mi smo uživali u lepoj atmosferi uz lepu muziku, meze i piće - kaže našem dopisniku Dane Simeonović, član ovog kluba, rodom iz vlaškog sela Starčevo kod Petrovca na Mlavi.

Ž. Marković
Atmosfera za pamćenje

Na ovom druženju bio je poznati koreograf Ljubomir Mile Vujčin, eminentno ime srpskog folklora u Srbiji i Evropi.

2024 © - Vesti online