Utorak 11.09.2018.
09:09
Vestionline

Prvi put posle Mundijala 1998. početni sastav "azura" bez igrača Juventusa

EPA/Jose Sena Goulao
Duel Zaze s Pepeom na meču u Portugaliji

Paljuka (Inter), Maldini (Milan), Kanavaro (Parma), Kostakurta (MIlan), Nesta (Lacio), Albertini (Milan), D. Bađo (Parma), Di Bjađo (Roma), Morijero (Inter), R. Bađo (Bolonja), Vijeri (Atletiko). Ovaj sastav, bez ijednog Juventusovog igrača, selektor Čezare Maldini je izveo protiv Kameruna u drugom kolu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj pre dve decenije. "Azuri" su pobedili s 3:0. 

Već na sledećem meču, protiv Austrije u poslednjem kolu (2:1), od početka su zaigrala dva igrača Stare dame - Del Pjero i Pesoto. U sledećih 20 godina u svakoj utakmici Italije bilo je fudbalera torinskih "crno-belih". Do sinoć.

Mančini je na teren poslao Donarumu (Milan), Lazarija (Spal), Kaldaru (Milan), Romanjolija (Milan), Krišita (Đenova), Kristantea (Roma), Žoržinja (Čelzi), Bonaventuru (Milan), Kjezu (Fiorentina), Zazu (Torino) i Imobilea (Lacio). Za razluku od Maldinija, koji je u igru uveo Del Pjera i Di Livija, novi italijanski selektor je i među rezervama posegao za onima koji nisu iz Juventusa. Ušli su Berardi (Sasuolo), Emerson (Člezi, doskorašnji igrač Rome) i Beloti (Torino).

"Azuri" su izgubili s 1:0. U prvom kolu Lige nacija, kada je Italija onomad kod kuće igrala s Poljskom 1:1, na terenu su od početka bili Kjelini i povratnik u Juventus iz Milana Bonuči, činilo se nezamenljiv par halfova u reprezentaciji, a šansa je data i krilu sedmostrukog uzastopnog šampiona Bernardešiju.

2024 © - Vesti online