Ponedeljak 10.09.2018.
17:32
Vestionline

Živi bili pa videli: Finale Lige šampiona u Njujorku

EPA/Jean-Christophe Bott
Pehar Lige šampiona možda će jednom preko Atlantika

Para vrti i gde burgija neće. To da će se neki mečevi španskog prvenstva, uprkos otporima, igrati u SAD završena je stvar, a provejava i zamisao da tim putem krene i Evropska fudbalska unija(UEFA).

Haume Roures, posovni čovek iz Španije, osnivač grupe za multimedijalne komunikacije, govorio je o tome na Radiju Katalunja, prenosi "As". Ukoliko se to jednom i desi, podrazumeva se da će UEFA da zaradi velike pare dajući odlučujući meč svog vodećeg takmičenja u ruke onima kojima je novac vrhovna životna filosofija.

To se neće gogoditi do 2024, ako je verovati predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu, ali, takođe po njegovom mišljenu, posle su sve opcije moguće. Finale predstojeće Lige šampiona igra se 1. juna sledeće godine na novom stadionu Atletika iz Madrida, a 2020. domaćin je Istanbul na Ataturkovom olimpijskom stadionu, gde su Liverpul i Milan 2005. odigrali onaj čuveni meč za trofej (3:3), u kojem je engleski klub nadoknadio tri gola zaostatka, a onda je i pobedio na penale.

Za dalje će se videti, a ako bi prvo finale Lige šampiona u Njujorku bilo, recimo, 2025, to bi predstavljalo odličnu uvertiru za Mundijal 2026. koji prvi put zajednički organizuju tri zemlje (SAD, Kanada, Meksiko).  

2024 © - Vesti online