Ponedeljak 10.09.2018.
13:56
Tanjug, Vestionline

Mediji o Đokoviću: Rođeni šampion preti Nadalu, hoće sve...

EPA/JOHN G. MABANGLO
Rođeni šampion: Novak Đoković

Lokalni Njujork Tajms donosi naslov "Đoković osvojio US Open i 14. gren slem titulu" i u prvi plan stavlja da srpski as bez dileme igra najbolji tenis na svetu.

- U poslednjoj poseti SAD, u martu, Novak je izgledao kao čovek u čamcu bez motora. Porazi u Indijan Velsu, Kaliforniji i Majamiju, koji su bili deo slabosti prethodne dve godine, sada su prošlost. Pobeda nad Del Potrom je briljantan prikaz - navodi se u tekstu.

Ništa manje prostora nisu dali ni najugledniji evropski mediji sa akcentom na sjajnu igru Đokovića, pa se tako britanski BBC i Gardijan utrkuju sa pohvalama na račun njegove igre rečima da je bio besprekoran i samouveren.

- Moćni Đoković treći put najbolji u Njukorku - piše izveštač Gardijana sa lica mesta.

Španski AS naglašava "Veličanstveni Đoković stigao Samprasa" sa jasnom aluzijom da se Novak sa sopstvenim idolom izjednačio po broju titula na najznačajnijim turnirima.

- Ni dve godine problema sa povredama nisu ga sputale. Pokazao je klasu na Flešing Medouzu - jasan je AS.

Marka, list iz iste zemlje i odakle je trenutno svetski broj jedan Rafael Nadal, podseća da se Đoković vratio na podijum osvajanjem 71. titule u karijeri.

- Novak Đoković ponovo želi sve - aludirajući i na povratak na svetski vrh na kome je Nadal, čega se plaši i katalonski Mundo Deportivo.

- Đoković preti Nadalu nakon pobede na US Openu -  navode iz Barselone.

Francuski Lekip opisuje da je Đoković bio "dominantan" i da su "njegovi riterni uništili moć jakog servisa Del Potra".

- Uprkos navijanju argentinskih navijača kao na fudbalu, Novak je bio šef ovog finala - zanimljiv detalj su primetili Francuzi.

List Gazeta delo Sport iz Italije donosi jednostavan naslov "Trijumf Đokovića u tri seta za trofej US Opena", a nemački Bild "Đoković dominira tenisom, posle Vimbldona osvojio i Njujork".

Kada je reč o medijima iz regiona, hrvatski Indeks, kao i uvek, posebno se bavi Đokovićevim uspehom uz brojne analize.

- Povratak kralja. Đoković u najvećem stilu potvrdio da je ovo godina njegovog povratka na svetski vrh, jer je pre dva meseca osvojio je i Vimbldon - opisuju iz Indeksa.

Večernji list ističe da je Đoković sve vreme konstrolisao finale, stavljajući u prvi plan veliku razliku u skoru sa Del Potrom 15-4. Crnogorske Vijesti pišu da je "Đoković kralj Njujorka", a Kliks iz BiH da je bio "fenomenalan" i da se "vratio u najboljem trenutku", uz verovatno najznačajniji opis na kraju teksta "Đoković je rođeni šampion".

2024 © - Vesti online