Ponedeljak 10.09.2018.
15:30
D. N. Petrović - Vesti

Starica overena hicem u glavu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

U lokvi krvi, bez znakova života, nesrećnu Miladiju pronašao je suprug Isidor koji je u trenutku zločina čuvao stoku u blizini katuna. Policiju je pozvao njihov sin koji je kosio livadu u susednim selu, udaljenom tri kilometra.

Čuo sam jedan ili dva pucnja, ali nisam obraćao pažnju, jer sam bio ubeđen da neko od stočara puca na vukove ili lisice koji često napadaju stada. Tek kada sam pred noć došao kući čuo sam da je ubijena naša komšinica Miladija. Svi smo u šoku i strahu. Miladija je bila divna žena, sa svima u selu u dobrim odnosima, svima dobro činila, njena porodica ni sa kim nije bila u zavađi i nikom ništa ne duguje, ne znam ko je i zbog čega počinio ovako gnusan zločin i nadam se da će policija pronaći ubicu -ističe jedan od komšija porodice Kočović.

Čim je obaveštena o zločinu, policija iz Sjenice i Novog Pazara stigla je u Goševo gde je informisana da je i katun porodice Kočović opljačkan, da je iz njega ukradeno 400 evra i da su odneti i puška i pištolj za koju su Kočovići imali uredne dozvole.. Mada se za ubicom intenzivno traga, još nema ni osumnjičenih, ni privedenih, prema nezvaničnim informacijama slučaj je okvalifikovan kao teško ubistvo.

Policija strahuje da je ubica možda došao sa teritorije Crne Gore i da je pobegao preko granice koja je od Goševa udaljena samo nekoliko kilometara.

- Miladija je jednim metkom, ispaljenim iz puške, pogođena u leđa, a drugim, ispaljenim iz pištolja, u predelu glave... Sve liči na to da je možda i overena. Zločin je zaista strašan i neobičan. Još ne znamo šta bi mogao da bude motiv ovog zločina i ko bi mogao da bude počinilac. Čekamo rezultate obdukcije i još ne znamo da li je možda ubijena oružjem koje je odneto iz njihovog katuna - rekao nam je juče izvor iz istrage.

Nema tragova

Ubica ili više njih, nije ostavio nikakve tragove na mestu zločina. Odmah posle ubistva na ovom delu Peštera počela je jaka kiša i oluja koja otežava istragu i potragu za ubicom. Pretražuje se i pogranični predeo u Crnoj Gori.

2024 © - Vesti online