Nedelja 09.09.2018.
10:00
Tanjug

Vučić ipak krenuo put srpske enklave

Vesti

Vučić je ranije, u Zvečanu, izjavio je da će, uprkos vestima o blokadama puta, kojim danas treba da prođe ka selu Banje, pokušati durgim, okolnim putem da stigne do tog sela u srbičkoj opštini, ali je izrazio sumnju da će uspeti da stignu.

- Ali, teško da ćemo stići...Videćemo - rekao je Vučić i zamolio srpske medije da ostanu u K. Mitrovici i ne kreću tim putem.

Prema saznanjima Tanjuga, Kfor i KPS su obavestili delegaciju predsednika da ne mogu da obezbede taj deo njegove trase, niti mogu da mu garantuju bezbednost.

Vučić je potvrdio da je jutros dobio te poruke, a podsetio je da je taj deo njegove posete KiM juče bio odobren.

Preneo je infoirmacije koje je dobio - da je izvesni Rahim Geci pucao iz svog naoružanja, valjda, kaže, da pokaže da je mnogo jak.

- Treba da se tresem od straha, mislili su valđa da nikada neću saznati imena ljudi koji to rade. Sada su organizovali blokade bukvalno svuda i to se vidi da je organizovano pošto te vrste spontanosti kod Albanaca nema, nije je nikada ni bilo - rekao je.

Znamo, kaže, i ko su lica koja ucectsvuju i ko su pravi organizatori, ali to pokazuje nešto drugo:

- Pokazuje nemoć i da nisu u stanju da čuju čak ni popruke mira, i da razumeju da neko želi da preokrene bududćnost - ocenio je Vučić.

- Ostanite ovde, a mi ćemo da probamo..Ako uspemo, uspemo, ako ne, vratićemo se i videćemo kako i šta dalje... Osim ako u međuvremenu i te druge puteve ne zauzmu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su zauzeli čak i put ka Prekazu, kao da je neko tamo hteo da ide.

- Mnogo smo željni da idemo u Prekaze...tamo je samo Milutinović dobio glasove...na izborima koji nisu ni otvoreni - primetio je Vučić i dodao da i u ovakvim situacijama, kada je malo šsta smešno, mora čovek i da se našali.

- Ovo, nažalost, govori o tome da naša ispružena ruka neretko ostaje u vazduhu, ali to neće promeniti politiku Srbije - poručio je Vučić. 

Kaže i da to što Albanci danas mrze njega, ili Srbiju ili Srbe mnogo više govori o njima, ali i da se plaši da u budućnosti u Srbiji, posle njegovog odlaska sa vlasti, neće doći neko ko će više želeti ili neće biti lako da dođe neko ko će više želeti da imamo dugotrajan mir sa Albancima. 

- Ali, to govori o njihovoj nezrelosti i svemu onome kroz šta smo prolazili u nekom ranijem periodu - naveo je Vučić. 

- Zato je važno da sačuvamo naš narod - poručio je Vučić i dodao da se nada da ljudima sa juga KiM koji dolaze na skup u Kosovsku Mitrovicu neće ništa da se dogodi, takođe ni onima iz Pomoravlja, dok oni iz Metohije svakako neće doći.

Obećao je da će naći način da dođe da i njih poseti. 


 

2024 © - Vesti online