Nedelja 09.09.2018.
09:31
Vestionline

Vučić o blokadama: Ne fascinira me nečija mržnja

Tanjug/STF
Aleksandar Vučić: Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira na Kosovu i Metohiji

- Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić u Kosovskoj Mitrovici, povodom vesti da je nekoliko stotina veterana blokiralo put na trasi njegove današnje posete KiM.

Vučić je izrazio i uverenje da Srbi na KiM shvataju koliko se bori za sve njih.

On je rekao i da moramo da pokažemo kao narod mnogo veću zrelost nego ikada i da su mu upravo javili da su aAlbanci i na drugom mestu blokirali put prema Banjama. 

- Jutros je bilo jedno mesto , negde oko pola šest, šest, a sad kažu da su i na drugom mestu blokirali put, valjda ta jedna blokada nije dovoljna, pa kad preskočite te prve bagere i šlepere onda ćete da preskačete te druge - rekao je Vučić. 

On je istakao da to govori o tome da oni boluju od istih bolesti od kojih smo i mi bolovali, i izrazio nadu da ćemo mi biti u stanju da sebe izlečimo, i da mnogo pametnijim sredstvima, razgovorm, snažnom ekonomijom, pameću, a ne oruđem i oružjem, rešavamo stvari.

- Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, a kad je neko dovoljno ohol i bahat i misli da pokazivanje simbola kojim bi mogli mene ili nas da uvrede grdno su se prevarili - rekao je Vučić.

Poručio je da je još snažnije opredeljen i za očuvanje mira i srpskih institucija i srpskog naroda na KiM i da će nastaviti da se bori uprkos mnogo ruznih reci izgovrenih o njemu i našoj politici.

2024 © - Vesti online