Nedelja 09.09.2018.
09:09
Vestionline, Tanjug, b92.net, RTS

Vučić obišao KBC Kosovska Mitrovica

Pintscreen/Tanjug
Aleksandar Vučić u KBC Kosovska Mitrovica

Kako javlja RTS, u Trnavi su se čuli i rafali.

U pitanju je put kojim bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da prođe danas. Kako je naveo ministar obrane Aleksandar Vulin, to čine naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji. RTS saznaje da se očekuju masovniji protesti i blokade.

Na snimcima koje je RTS emitovao vidi se veća grupa demonstranata na putu, među kojima su bili i oni koji su pokazivali rukama znak albanskog dvoglavog orla i nosili transparente protiv posete Vučića Kosovu i Metohiji.

08.55 - Vučić je obišao Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica. On je tom prilikom uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremljena saniteta, moderni ultrazvuk, operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, materijal za operacionu salu i drugu opremu. Vučić je u KBC razgovarao o dodatnim ulaganjima, kako bi taj Klinički centar bio najbolji i najmoderniji. 

Planirano je da oko 10 sati Vučić bude u selu Banje u opštini Srbica, a u podne će se sa gradskog trga u Kosovskoj Mitrovici obratiti građanima.

2024 © - Vesti online