Subota 08.09.2018.
22:48
Vestionline

Engleska poklekla na Vembliju posle 11 godina, Španija pobedila na Vembliju posle 37

EPA/Facundo Arrizabalaga
Rodrigo postiže pobedonosni gol

Španija nastavlja seriju bez poraza koja je sada 25 utakmica. Poslednji put je poklekla protiv Italije (2:0) u osmini finala Evrospkog prvenstva u Francuskoj 2016, kada je i rastavljena s tronom. "Crvena furija" nije pobedila na Vembliju, ali onom starom, od prijateljske utakmice 1981, kada je bilo 2:1. I tada su svi golovi pali u prvom poluvremenu.

A Englezi nisu osetili gorčinu poraza u takmičarskim mečevima na Vembliju još od 21. novembra 2007. Tada ih je savladala Hrvatska s 3:2 u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008, pomogavši Rusima da odu na "Evro" dok je Gordi Albion ostao bez karte. Posle tog kraha ostvarena je 21 pobeda uz tri remija, a pobednički je bilo završeno 14 poslednjih mečeva.

Englezi su poveli preko Rašforda u 11. minutu. Izgledalo je tada da se Španija neće snaći kako je to zamislio Luis Enrike na svom debiju, ali je već kroz dva minuta bilo 1:1. Strelac Saul. U 32. minutu Rodrigo je doveo goste u vođstvo, a ispostavilo se da je to i konačan rezultat. Oba gola su Španci postigli pored ukopane engleske odbrane koja je golmana Pikforda ostavila na vetrometini.

Utakmica je bila prekinuta nekoliko minuta na početku drugog poluvremena zbog nimalo bezazlene povrede Luka Šoa. Zato je meč produžen za devet minuta.

2024 © - Vesti online