Subota 08.09.2018.
11:02
Vestionline

Pas lutalica postao pomoćnik trenera koji je olimpijski vicešampion

twitter.com/club2demayo
Trener Sagijer s vernim pomoćnikom

U Paragvaju je jedan pas lutalica našao novi dom i to fudbalski. Tesapara prisustvuje treninzima drugoligaša koji ima ime 2. maj, pored aut linije je kad se igraju utakmice, a ide i na pres-konferencije. 

Pretpostavljeni mu je trener koji je obradovao naciju s fudbalerima pre 14 godina. Paragvaj je osvojio srebro zlatnog sjaja jer je dogurao do finala olimpijskog turnira, a nije se obrukao protiv snažne Argentine s Tevezom, Koločinijem, Ajalom, Hajnceom, Maskeranom... Jedini gol na meču na Olimpijskom stadionu u Atini dao je Tevez u 18. minutu. Koliko je ta medalja vredna u paragvajskom sportu govori to što je samo ona i osvojena u 12 učešća te zemlje na letnjim igrama.

- Jednom sam mu na ulici dao parče empanade (pecivo koje je u Južnu Ameriku stiglo sa španskim osvajačima). Od tada smo nerazdvojni. On na treningu dosledno prati kretanje igrača, na utakmicama laje na protivnika. Postao je član kluba. Svuda me prati - rekao je Sagijer, koji je dva puta bio paragvajski reprezentativac sedamdesetih.

2024 © - Vesti online