Petak 07.09.2018.
23:38
Vestionline, b92.net

Krstajić najviše pričao o šansama Litvanije

EPA/ Toms Kalnins
Kostić je imao nekoliko korisnih prodora na krilu

- Čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Bilo je teško, kao što smo i očekivali jer smo bili favoriti, a Litvanija nije imala šta da izgubi. Ima još mnogo stvari koje treba da popravimo. Ova tri boda nam daju podstrek da već u ponedeljak pokažemo još sigurniju igru protiv Rumunije, gde neće biti nimalo lako - rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Vilnjusu. 

Srbija je pobedom počela Ligu nacija, pošto je sa 1:0 bila bolja od Litvanije, golom Dušana Tadića iz penala. 

- Prvo poluvreme smo igrali kako smo hteli, bilo je sasvim korektno. Drugo smo dobro počeli, ali nas je bez potrebe uhvatila nervoza. Litvanija je imala kontranapade i šanse, koje na svu sreću nije iskoristila. Poslednjih 25 minuta treba svima da nam bude za nauk - kazao je Krstajić. 

On je istakao da neke stvari ne bi smele da se dešavaju, povodom nekoliko prilika Litvanije u finišu susreta. 

- Malo nas je poremetio neiskorišćen drugi penal i u poslednjih 10 minuta smo pokazali nesigurnost, koju Srbija ne bi smela da pokazuje. Dešavale su se individualne greške, a protivnik je rizikovao. Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo kada vodimo - naveo je selektor. 

Krstajić je naveo da situacije kod kontranapada u finišu susreta ne smeju da se dešavaju i da su pojedine individualne greške nedopustive. 

- Super je to što smo bili dominantni, nije sporno. Ali dve situacije jedan na jedan su se desile u 85. i 90. minutu. Momci su pokazali želju, ali koncentracija... Šta mi znači bod u Litvaniji? Ništa. A, pričamo da smo favoriti. Bog nas je pogledao i to nam je nauk za sledeći put - rekao je Krstajić. 

2024 © - Vesti online