Petak 07.09.2018.
19:24
Vestionline

Ševčenko se uporno zauzimao za navijača koji je pao u ruke češke policije

EPA/Sergey Dolzhenko
Andrej Ševčenko, selektor Ukrajine

Ukrajini je meč prvog kola u češkom gradu Uherskje Hradište pripao golom u trećem minutu nadoknade vremena. Na tribini na kojoj je bilo nekoliko stotina njenih navijača verovatno je došlo do kratkog spoja s obezbeđenjem pa su oni s najvrelijom krvi pokušali da prođu kroz zaštitnu ogradu da bi se fizički razračunali sa službenicima u narandžastim markerima.

Policija je bila u pripravnosti. Za tili čas je kordon preplavio prostor iza gola prema tribini, a jednog ratobornog ukrajinskog navijača, koji je stigao najdalje od svih, organi reda su zauzdali na zemlji, primenjujući silu. 

Tu se stvorio selektor Ukrajine Andrej Ševčenko (41), njen proslavljeni fudbaler, koji je želeo da smiri strasti. Svojski se kod policajaca zauzimao za sudbinu tog navijača, a umalo da i on dobije po glavi. Navijači, koji su s tribine bacali polomljene stolice na obezbeđenje, krenuli su da skandiraju "Ševa, Ševa" u znak podrške svom miljeniku.

- Hajde da ne dramatizujemo situaciju. Pokušao sam da pomognem, ali razumem i policiju. Nadam se da će svi privedeni biti pušteni - rekao je Ševčenko posle incidenta.

Tokom noći policija je sve zadržane zaista i pustila da odu kud im je volja.

2024 © - Vesti online